Kisorsolták a magyar-horvát női kézilabda Eb selejtezőcsoportjait

2013-05-26
Veszprémben kisorsolták a jövő évi, magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. Huszonhat csapat nevezett, közülük 14 csatlakozhat majd a két házigazdához.A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi sorsoláson Jean Brihault és Michael Wiederer, az európai szövetség (EHF) elnöke, illetve főtitkára mellett az egykori horvát válogatott Klaudia Klikovac Bubalo, a Bajnokok Ligája idei gólkirálynője, a könyöksérülése után felépülőben lévő FTC-játékos, Tomori Zsuzsanna, a jelenlegi horvát válogatott egyik erőssége, Miranda Tatari, valamint Szekeres Klára, a magyar nemzeti együttes játékosa működött közre.
A selejtezős küzdelmek hét csoportban zajlanak majd, a sorsolás során két háromcsapatos, és öt négycsapatos csoportot alakítottak ki.


A 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjai:


1. csoport: Dánia, Ukrajna, Ausztria, Litvánia
2. csoport: Franciaország, Izland, Szlovákia, Finnország
3. csoport: Montenegró, Csehország, Lengyelország, Portugália
4. csoport: Spanyolország, Hollandia, Törökország, Olaszország
5. csoport: Svédország, Szerbia, Szlovénia, Svájc
6. csoport: Norvégia, Románia, Fehéroroszország
7. csoport: Oroszország, Németország, Macedónia
 
A selejtezőt idén október és jövő június között játsszák. A csoportok első két-két helyezettje vehet részt a 2014. december 7. és 21. között sorra kerülő Európa-bajnokságon. Az Eb magyarországi helyszínei:


Debrecen, Győr (tartalék: Veszprém), Budapest (Papp László Sportaréna)

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,