Kis előrelépések Schumachernél

2014-04-14
De a felgyógyulását változatlanul nem lehet megjósolni - mondta el egy vasárnap éjjeli tévéadásban Sabine Kehm, a 15 hete súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es világbajnok menedzsere.

 

Az ARD német közszolgálati televízió egyes csatornájának talk-showjában Sabine Kehm leszögezte, hogy prognózisokat az orvosoktól sem kapnak a grenoble-i kórházban mesterséges kómában tartott Schumacher gyógyulási esélyeire vonatkozóan. Mint mondta, nincs az az orvos, aki egy ilyen kérdésre választ tudna adni, mivel "minden eset egyéni".

 

"Vannak kisebb javulások, amelyek természetesen nagyon megörvendeztetnek bennünket és komoly biztatást jelentenek számunkra - mondta a menedzser. - De ezek csak rövid pillanatok, olyanok, amilyenekről már korábban beszéltem, az öntudat és az ébrenlét pillanatai, s ez önmagában is jó hír" - fogalmazott Kehm a hétszeres Forma-1-es világbajnok német expilóta állapotáról.

 

"Valaki ébren lehet úgy, hogy közben nincs a tudatánál" vagy "nem tud a környezetével kapcsolatba lépni". Ez azonban valójában egyfajta előfeltétele annak, hogy tovább tudjon lépni" - magyarázta a menedzser. Szavaival Sabine Kehm lényegében csak megismételte azokat a fejleményeket, amelyek legutóbbi, tíz napja közzétett írásos nyilatkozatában már szerepeltek. Részletekről azonban ezúttal sem kívánt beszélni, a család magánszférájára hivatkozva.

 

A 45 éves Schumacher - aki 2012 végén végleg visszavonult a Forma-1-től - december 29-én, a franciaországi Méribelben síbalesetet szenvedett, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartják őt az orvosok, és január végén kezdték el a fokozatos felébresztését.

 

Forrás: MTI

Címkék: autóverseny, forma1,