Király szerint hiányzott a határozottság

2012-11-15
Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a játékosokból leginkább a határozottság hiányzott szerda este a norvégokkal szemben 2-0-ra elveszített budapesti barátságos mérkőzésen.

 

"Úgy érzem, a mezőnyben uraltuk a játékot, az ellenfél azonban jóval veszélyesebb volt a kapura" - nyilatkozta az MTI-nek az immár 87-szeres válogatott hálóőr a találkozó után. "Keményebben futballoztak, tőlünk ez hiányzott, néha egy-egy lecsorgó labdánál egymásra vártunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell a jövőben."

Király hozzátette, ezzel együtt Egervári Sándor szövetségi kapitány különböző posztokon több játékost is kipróbálni, így tisztább képet kapott arról, hogy az esetleges sérülések, vagy eltiltások esetén melyik futballistára milyen szerepkörben számíthat.

"Örülök, hogy 87. alkalommal szerepelhettem a nemzeti csapatban, de hogy meddig jutok, az nem csak rajtam múlik" - mondta az 1860 Münchenben légiósa, aki ezzel a kapusok rangsorában megelőzte Grosics Gyulát, s nála többször csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) húzhatta magára a címeres mezt. "Nekem az a dolgom, hogy minden meccsre becsületesen felkészüljek, arról pedig, hogy ki védi a kaput, mindig a kapitány dönt. Úgy érzem, ebben az együttesben tiszta a kép, mindenkinek megvan a maga feladata, s igyekszik azt a legjobb tudása szerint ellátni."

 

Hajnal Tamás, a VfB Stuttgart és a válogatott irányítója úgy fogalmazott, nem találták az ellenszerét a norvégok játékának.

"Amikor megszerezték a labdát, általában nagyon hamar felívelték, ezzel széthúztak minket, a csapatrészeink között megnőtt a távolság" - értékelt a középpályás. "Sok esetben sikerült ilyenkor elvennünk tőlük a labdát, de akkor már nagyon messze voltunk a kapujuktól, emiatt nem tudtunk igazán veszélyes helyzetet kialakítani."

Hajnal az egész évre visszatekintve azt mondta, a csapat - leginkább ősszel - jó teljesítményt nyújtott, remek eredményeket ért el, és változatlanul él a remény, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságon ott legyen.

"Tavasszal és ősz elején nagyon fontos meccsek várnak ránk, ezekre alaposan fel kell készülnünk, bízom benne, hogy a csapatszellemünk és a képességeink segítségével a nehezebb ellenfeleket is legyőzzük majd, s a végsőkig versenyben leszünk a vb-részvételért" - tette hozzá.

 

Koman Vladimir, az orosz FK Krasznodar légiósa úgy értékelt, szokatlan volt a magyar csapattól, hogy nem tudott helyzeteket kialakítani, az eddigi mérkőzéseken ugyanis gólszerzési lehetőségekben nem volt hiány.

"Kevesebbet játszottunk a széleken, próbáltunk középen áttörni, ott azonban nagyon masszívak voltak a norvégok" - mondta a középpályás. "Sajnos ezúttal semmi sem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét ilyen sokan buzdítottak minket a helyszínen."

 

Pozitív évet zárt a csapat

 

A magyar válogatott négy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel zárta az idei évet, de a tétmérkőzéseken ennél jobb a mérlege, ugyanis a vb-selejtezőkön három siker mellett egyszer kapott ki.

A sikeresnek tekinthető vb-selejtezős szereplés mellett - Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata csoportjában négy mérkőzés után a vb-ezüstérmes hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll kilenc pontjával - hosszú nyeretlenségi sorozatok szakadtak meg az idén: júniusban az Eb-résztvevő cseheket 33, míg októberben a törököket 22 év elteltével sikerült ismét legyőzni.

A 2012-ben lejátszott kilenc mérkőzésen 14 gólt szerzett és tizet kapott a nemzeti együttes. A magyar találatokon nyolcan osztoztak, a legeredményesebb Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám volt három-három góllal.

 

 

A válogatott tétmeccsen legközelebb március 22-én, a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára a románok elleni vb-selejtezőn.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,