Kiraboltak egy kaszinót Franciaországban

2016-02-14
Gépfegyverekkel rontottak be a rablók a játékterembe, és a levegőbe lőttek. A fegyverektől nem, a pánikban többen megsérültek. A rablók rengeteg pénzt zsákmányoltak.

 

Több tízezer eurót rabolt el négy fegyveres férfi szombatra virradóra egy dél-franciaországi kaszinóból. 

Az Aix-en-Provence városában lévő játékkaszinóba hajnali két óra körül tört be legalább három fegyveres férfi, hatalmas pánikot keltve a mintegy 700 vendég körében.

 

"A jól felfegyverzett férfiak Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, a kaszinó vendégei az asztalok alatt próbáltak menedéket keresni" - mondta el egy szemtanú. A lövöldözésben nem sebesült meg senki, 15 ember a kitört pánikban sérült meg könnyebben - közölte a rendőrség.

 

A helyi hatóságok úgy tudják, hogy a rablók kiiktatták a biztonsági rendszert, és mire a rendőrök néhány perc múlva kiérkeztek, a teljes kasszával nyomtalanul elmenekültek.

A kasszában több tízezer euró volt, a tettesek Marseille irányába menekültek el.

Gépkocsijukat később felgyújtva találták meg a rendőrök, akik négy elkövetőt keresnek.

 

A kirabolt kaszinó mintegy 300 nyerőgépet működtet, és már kétszer vált rablás célpontjává. Az első esetben, öt éve hasonló módon tízezer eurót zsákmányoltak a tettesek, néhány hónnappal később ismeretlen nagyságú összeget vittek el.

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó,