Kilenc nemzet a fábiánsebestyéni fogathajtó versenyen

2014-04-23
Kilenc nemzet fogathajtói, köztük több világbajnok is nevezett a jövő évi kettesfogathajtó-világbajnokság helyszínén, Fábiánsebestyénben május 1. és 4. között sorra kerülő nemzetközi versenyre.

 

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke arról számolt be: a vártnál nagyobb az érdeklődés, ami szerinte egyértelműen annak tudható be, hogy 2015-ben ugyanitt lesz a kettesfogatok vb-je. Jelezte, három kategóriában - egyes-, kettes-, négyesfogatok - összesen hat korábbi világbajnok indul, így ott lesznek a mezőnyben a tavalyi kettesfogathajtó-vb magyar győztesei, a Lázár-testvérek, Vilmos, Zoltán és Ifj. Nagy Tibor, valamint a korábbi háromszoros világbajnok Nyúl Zoltán. A magyarok mellett indul többek között a svájciak kétszeres vb-aranyérmese, Werner Ullrich is, aki visszatérő résztvevőnek számít.

 

A sajtótájékoztatón Ugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség elnökségi tagja, a nemzetközi fogathajtó szakág elnöke elismeréssel szólt az előkészületekről, és mint említette, meggyőződése, hogy úgy az idén, mint 2015-ben remek házigazdája lesz e kiemelt nemzetközi versenyeknek Fábiánsebestyén.

 

Mondok József, a magyar szövetség alelnöke bejelentette: sikerült megegyezni a hétszeres világbajnok Lázár Zoltánnal arról, hogy a jövőben Tóth Tamás szövetségi kapitány mellett a kettesfogatok vb-felkészülését irányítsa, mint szövetségi edző. A sportvezető hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy Lázár visszavonul, hanem a versenyzés mellett szakmai munkát is vállal a jövőben.

 

A nemzetközi versenyen május 1-én és 2-án a díjhajtást rendezik meg, május 3-án maratonhajtás lesz, május 4-én pedig az akadályhajtással zárul a program.

 

Forrás: MTI

Címkék: sportesemény,