Kikaptak a női kézisek Umagban

2014-03-29
Kétgólos vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a horvát A csapattól az Umagban zajló felkészülési tornán.

 

A magyar válogatott szerzett vezetést a második percben, majd az első félidőben a hajráig Németh András együttesénél volt az előny. A különbség a játékrész közepére háromgólosra nőtt (6-9, 7-10, 8-11, 9-12), a szünetig azonban a horvátok felzárkóztak, sőt fordítottak is. A fordulás után a hazaiak jól védekeztek, egy-egy leindításuk sikerrel zárult, így szűk tíz perc elteltével négy góllal megléptek (22-18). A magyarok sem védekezésben, sem támadásban nem játszottak ekkor hatékonyan, ennek lett az eredménye a 27-21-es állás a 49. percre. A hajrában a magyar csapat némileg felpörgött, s végül két gólra felzárkózott a 13 találatig jutó Görbicz Anita vezérletével.

 

"A mérkőzés nagy részében a mutatott játékkal elégedett voltam - értékelt a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy jelenleg nem rendelkezik megfelelő cserékkel. - Az alapcsapatot pedig nem akartam végig játszatni."

 

A magyar válogatott, amely pénteken 28-25-re győzte le a horvátok B együttesét, vasárnap ismét megmérkőzik a vendéglátók A csapatával. A torna eredeti programja a héten megváltozott, mivel előbb a tunéziai, majd az angolai válogatott mondta le a részvételt.

 

Eredmény:

Horvátország-Magyarország 30-28 (16-14)

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,