Kikaptak a magyarok Tbilisziben

2013-03-20
Mind a négy, szerdán érdekelt magyar induló vereséget szenvedett első mérkőzésén a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon.

 

A hazai sportági szövetség honlapja szerint a szabadfogásúak 55 kilogrammos súlycsoportjában szereplő újonc Juhász Bencének túlságosan nagy falat volt Mihran Dzsaburjan. Az örmény a negyeddöntőbe jutásért rendezett küzdelemben az első menetet 4-0-ra nyerte, majd a másodikban 6-0-nál tusolta a fiatal magyart.

 

Nem járt sokkal jobban a 60 kilós Molnár József sem, aki ugyanebben a szakaszban két menetben kikapott az azeri Hadzsi Alijevtől (0-5, 0-4).

A nőknél az ugyancsak újonc Kőrösi Kitti - az 51 kilósok kategóriájában - az első menetben 0-7-es állásnál tusvereséget szenvedett az ukrán Julija Blahinjától, így a negyeddöntőben már nem léphetett szőnyegre.

 

Az 59 kilogrammosok mezőnyében szintén kikapott első mérkőzésén a magyar induló. Sleisz Gabriella két menetben (0-5, 0-4) maradt alul a tavaly junior világbajnok fehérorosz Anasztaszija Hucsokkal szemben a negyeddöntőben.

 

A magyarok abban az esetben folytathatják szereplésüket a vigaszágon, ha legyőzőjük a döntőig menetel.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,