Kikapott a szuperdöntőben a pólóválogatott

2014-06-21
Ezüstérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga dubaji szuperdöntőjében, miután a fináléban négy góllal kikapott a szerbektől.

 

A szerbek vezető találatára Varga Dénes ötméteresből válaszolt, azután a magyar akciók eredménytelenül zárultak, miközben a szerbek újabb két gólt szereztek. 1-3-nál Madaras emberelőnyből faragott a hátrányon, majd az állás nem változott a szünetig. A folytatásban előbb emberelőnyből, majd büntetőből szereztek újabb gólt a szerbek (2-5), a magyarok pedig legfeljebb csak helyzetek kialakításáig jutottak, a befejezésekbe rendszerint hiba csúszott. Egy újabb szerb találattal tekintélyesre nőtt a hátrány (2-6), de a közelebb kerülés később sem jött össze, mert kimaradt egy emberelőny. A túloldalon viszont Nagy Viktornak megint csak a kapuból kellett kiszednie a labdát (2-7).

 

A nagyszünet után Decker Attila váltotta Nagy Viktort a kapuban, kint viszont nem nagyon változott a játék képe: a szerbek magabiztosan értékesítették lehetőségeiket, miközben az egyre inkább elbizonytalanodó magyarok kihagyták a helyzeteiket, vagy pontatlanságok miatt el sem jutottak odáig. 2-9 után jött össze ismét egy magyar gól: szép akció zárásaként Varga Dénes ejtett a kapuba. A negyedik szakasz 10-3-as szerb vezetésről indult, ebben a Varga-fivérek jelentősen faragtak a hátrányból: előbb Dénes egy távoli lövéssel, majd Dániel, illetve Dénes lefordulásból volt eredményes (6-10). A végén a szerbek ötméteresből szerezhettek volna gólt, Decker azonban hárított.

 

"Láthatóan ez a szerb csapat ma jobb volt nálunk, ehhez kétség sem fért. Annyiban tudok örülni csak, hogy így legalább látjuk, hogy még nagyon messze vagyunk a céljainktól" - értékelt a vlv.hu oldalnak tömören közvetlenül a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány.

 

a döntőben:

Szerbia-Magyarország 10-6 (3-2, 4-0, 3-1, 0-3)

a gólszerzők: Filipovic 3, Mitrovic 3, Mandic 2, Prljanovic 1, Pijetlovic 1, illetve Varga Dénes 4, Madaras 1, Varga Dániel 1

 

A 3. helyért:

Montenegró-Ausztrália 12-9 (1-2, 3-2, 1-2, 3-2) büntetőkkel 4-1

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,