Kikapott a Veszprém Ukrajnában

2014-02-22
Elszenvedte első vereségét a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a csoportelsőségét már korábban bebiztosító magyar csapat a zárófordulóban 26-22-re kapott ki Harkivban a Zaporizzsjától.

 

Az ukrajnai helyzet miatt nem éppen sporteseményekre jellemző hangulat fogadta Harkivban a csapatokat. A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban.

 

Mivel a Veszprém a múlt héten már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, egy győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. Ennek megfelelően szinte végig a hazaiak vezettek az első harminc percben, ugyanakkor a félidő hajrájában a Veszprém kiegyenlített.  A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó tíz percben azonban sokkal jobban összpontosítottak a hazaiak, így végül négy góllal nyertek.

 

Eredmény:

Zaporizzsja (ukrán) - MKB-MVM Veszprém 26-22 (13-13)

a magyar csapat gólszerzői: Ilic 6, Iváncsik G. 5, Mocsai 3, Dzsamali 3, Vilovski 1, Gulyás 1, Ugalde 1, Sulic 1, Terzic 1

 

további eredmény:

Croatia Zagreb (horvát)-Szanktpetyerburg (orosz) 26-24 (15-14)

 

csütörtökön játszották:

Rhein-Neckar Löwen (német) - Celje (szlovén) 35-25 (19-12)

 

Az állás:

1. MKB-MVM Veszprém 17 pont

2. Rhein-Neckar Löwen 16

3. Celje 9

4. Zaporizzsja 9

5. Croatia Zagreb 8

6. Szanktpetyerburg 1

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,