Kikapott a Kovács, Janics duó, szétlövés lesz párosban

2013-07-19
A Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina kettős legyőzte a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duót a válogató második körében, így szétlövés dönt a vb-indulásról.

 

Az ebben a számban kétszeres olimpiai bajnok, tavaly, Londonban ezüstérmes Kovács, Douchev-Janics duó nagy csatában kapott ki péntek délelőtt a Szabó, Zur-Fazekas kettőstől a kajakpárosok 500 méteres küzdelmében Szegeden.

 

A mindössze három duót felvonultató döntő - Kárász Anna és Vad Ninetta hajója lett a harmadik - óriási csatát hozott: a júniusi, portugáliai Európa-bajnokságról lemaradt, négyesben egyformán olimpiai bajnok Szabó és Zur-Fazekas mindössze 25 századmásodperccel előzte meg a Kovács, Douchev-Janics kettőst.

 

Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: még egyeztetnie kell a szétlövés időpontjáról, de szerinte erre vasárnap kerülhet sor a két egység között.

 

A szakember a nőknél a májusi és a mostani válogató egyes és páros teljesítményei alapján állítja majd össze a vb-n induló négyest, az Eb-n a Kárász, Kozák Danuta, Kovács és Douchev-Janics alkotta egység nyert. Az év fő versenyére augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban.

 

Pénteken további nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éri válogatóversenyen.

 

női K-2, 500 m:

1. Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina (G4S-Honvéd, Graboplast-Győr) 1:39.701 perc 

2. Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (G4S-Honvéd, Graboplast-Győr) 1:39.953 

3. Vad Ninetta, Kárász Anna (KSI, EDF Démász-Szeged) 1:41.747

 

A válogató további programja:

döntők 15.00

szombat:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 14.00

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kajak-kenu,