Kikapott Berlinben a már továbbjutott Szeged

Tét nélküli mérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett a Pick Szeged Berlinben, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportszakaszának utolsó fordulójában.

 

D csoport, 10. (utolsó) forduló: 

Füchse Berlin (német)-Pick Szeged 29-24 (15-10)

a magyar csapat gólszerzői: Sulc 7, Ancsin 4, Larholm, Kekezovic 3-3, Prodanovic, Blazevic 2-2, Zubai, Pribanic, Lasica 1-1

 

Az már korábban eldőlt, hogy a hazai csapat, a Füchse Berlin a második helyen végez a csoportban, szombaton pedig - amikor a Croatia Zagreb legyőzte a Schaffhausen együttesét - az is kiderült, hogy a Szeged negyedikként továbbjut.

 

A vasárnapi mérkőzésen a végig vezető berlini együttes a félidőig ötgólosra növelte előnyét. A második játékrészben több alkalommal is volt hat találatnyi a különbség, de akadt olyan szakasz is, amikor a magyar alakulat felzárkózott háromra (43. perc: 20-17, 57. perc: 27-24)

 

A D csoport utolsó fordulójának korábbi eredményei:

csütörtökön játszották:

Dinamo Minszk (fehérorosz)-Barcelona (spanyol) 28-30 (13-18)

szombaton játszották:

Croatia Zagreb (horvát)-Schaffhausen (svájci) 38-30 (20-13)

 

A végeredmény: 

1. FC Barcelona 18 pont

2. Füchse Berlin 16

3. Dinamo Minszk 11

4. PICK SZEGED 6

5. Croatia Zagreb 5

6. Schaffhausen 4

 

Skaliczki László csapata a nyolcaddöntőben egy csoportelsővel - a Veszprémmel, a Hamburggal vagy a Kielcével - találkozik. A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden 12.30 órakor tartják Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,