Kihagyja az amerikai válogatót a női 100 méter vb-címvédője

2013-06-21
Carmelita Jeter, a női 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője visszalépett a Des Moinesban zajló amerikai atlétikai bajnokságtól, így az augusztusi, moszkvai vb-n csak a rövidebb sprintszámban indulhat majd.

 

A tavalyi olimpián 100-on második, 200-on harmadik vágtázó májusban, a sanghaji Gyémánt Liga-viadalon szenvedett combsérülést, s azóta egyetlen viadalon sem állt rajthoz. Csütörtökön aztán az amerikai szövetség jelentette be, hogy Jeter a vasárnapig tartó versenyen sem tudja vállalni a szereplést.

 

A bajnokság egyben világbajnoki válogató is az Egyesült Államokban, és számonként az első három-három helyezett vehet részt a vb-n. Jeter így 200-on nem, ugyanakkor címvédőként a klasszikus vágtaszámban alanyi jogon rajtolhat majd az orosz fővárosban.

 

A női 100 méter első fordulóját csütörtökön rendezték meg, s ekkor vált biztossá, hogy a Londonban szenzációs világcsúcsot (40.82 mp) felállított amerikai 4x100-as váltóból ebben a számban csak Jeter lehet majd ott a vb-n, ugyanis Tianna Madison, Allyson Felix és Bianca Knight sem volt a mezőnyben.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: atlétika,