Kiesett a Győri ETO

2013-07-24
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján is kikapott a magyar bajnok a Maccabitól, tehát kettős vereséggel búcsúzott.

 

A Győri ETO FC a 2-0-s hazai vereségét követően vendégként is kikapott - mégpedig 2-1-re - a Maccabi Tel-Aviv együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, ezzel befejezte szereplését a sorozatban.

 

Lendületes kezdés után némileg átengedte a teret a Győrnek a hazai csapat, de gyors ellentámadásokkal többször is zavart okozott a vendégvédelemben.

 

Az izraeliek mélységi passzokkal hozták helyzetbe támadóikat, egy ilyen akcióból született meg a vezetés is. Ben Haimot a félpályáról indították, a csatár lefutotta védőjét, és ballal a hosszú sarokba továbbított.

 

Továbbra is gyorsabban, pontosabban futballozott az ekkor már jóval aktívabb tel-avivi együttes, miközben a győrieknél a védelem bizonytalankodott, támadójáték pedig gyakorlatilag nem volt.

 

A korábbi Videoton-edző, a portugál Paulo Sousa által irányította hazai alakulat a második félidőben is fölényben játszott, további helyzeteket alakított ki, ezekből egyet, egy fejesgóllal ki is használt.

 

A találkozó végére maradt egy győri találat is, a második félidőre beállt Martínez szépített.

 

Eredmény: 

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)-Győri ETO FC 2-1 (1-0)

Tel-Aviv, 12 700 néző, v.: Martin Hansson (svéd)

gólszerzők: Ben Haim (26.), Zahavi (79.), illetve Martínez (86.)

sárga lap: Mané (89.), illetve Mevoungou (4.), Wolfe (37.), Lipták (66.)

Maccabi:

Juan Pablo Jeini, Tibi, García, Ziv Alberman, Radi, Zahavi Altman (Mané, 82.), Ben Haim (Lugaszi, 74.), Jicaki (Miha, 66.)

Győri ETO FC:

Kamenar Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar Strestík (Trajkovic, 64.), Kamber, Mevoungou Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andric (Martínez, a szünetben)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,