Kidobta a szemétbe a 39 milliót érő lottószelvényét egy nő

2022-05-13
Mary Elliott pánikba esett, mikor rájött, hogy kidobta a nyertes szelvényt – kivitte már vajon a férje a szemetet a kukába? Meg fogják találni? Mi lesz, ha végleg elveszett a szelvény?

 

A 67 éves Elliott az előző nap vette meg a 2 dolláros szelvényt a virginiai Cash 5 with EZ Match elnevezésű játékra – olvasható a lottótársaság közleményében. A február 24-re érvényes szelvényen családi születésnapokat jelölt meg, köztük a pár éve elhunyt fiáét. Annak esélye, hogy eltalálja mind az öt nyerőszámot 1:750.000 volt.

 

Elliott később azt nyilatkozta a The Washington Post újságírójának, hogy valahogy azt érezte, hogy most játszania kell, annak ellenére, hogy már több mint egy évtizede nem vett szelvényt. „Nem hiszem, hogy egyes emberek egyszerűen csak szerencsések. Szerintem, ha Isten szeretne adni valamit, tesz róla, hogy megkapd.” – mondta.

 

A nyerőszámokat aznap, csütörtökön sorsolták, de Elliott úgy tudta, hogy pénteken – így másnap egész nap azt várta, hogy mikor lesz már a sorsolás. Újra és újra megnézte a lottótársaság webolalát, de a friss nyerőszámok csak nem akartak megjelenni.

 

Aztán rájött, hogy egy olyan sorsolásra vár, ami már egy napja megvolt. Mikor megnézte a csütörtöki nyerőszámokat, egyeztek az ő számaival. Az érzés, ami hatalmába kerítette, semmi korábbihoz nem hasonlított – cukorbetegként a vércukorszint felborulásához hasonlította. Ideges lett, izgatott, boldog – mindez egyszerre. „Remegtem.” – mesélte. 

 

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

 

Azonban most váratlanul nagy feladat várt rá: elő kellett kerítenie a szelvényt. Aznap este korábban már egy másik játék több nyeretlen szelvényét is összeszedte és kidobta. Férjével pánikszerűen rohantak a mosdóba. Odament a szemeteskukához, beletúrt, és előhalászta a szelvényt –kávéfoltosan.

 

Elliott a telefonját használta a szelvény vonalkódjának beolvasására – annak ellenére, hogy a számok helyesek voltak, a program azt közölte, hogy nem nyert. Férje azt javasolta, hogy próbálják megszárítani a szelvényt. Úgy két óra múlva ismét megpróbálták beolvasni, ezúttal az app is megerősítette: a szelvény valóban nyert. Később a lottózó dolgozója is azt mondta neki, hogy nagy nyertesnek számít, majd a lottótársaság is közölte vele, hogy 110.000 dollárt, tehát nagyjából 39 millió forintot nyert.

 

A nyugdíjas egészségügyi dolgozó azt nyilatkozta, hogy nyereménye szerinte nem szerencse volt , hanem valami sokkal nagyobb dolog része. A következő lépése is az. Elliott azt mondta a The Postnak, hogy bár már megkapta a nyereményét, még nem költötte el. Isteni ihletet vár. „Várom Isten tervét” – mondta.