Kiderült miért vártak 6 évet mielőtt jelentkeztek az 1 milliárdért

2012-11-14
Nemrégiben a Fortunaweb is beszámolt arról, hogy egy testvérpár hat év elteltével jelentkezett 5 millió dolláros kaparós sorsjegy nyereményéért. Az ügy most tovább bonyolódik – azzal vádolják őket, hogy egy vevőtől csalták ki a nyertes sorsjegyet.

 

A Onondaga megyei kerületi ügyész, William Fizpatrick kedden közölte a sajtóval, hogy a 34 éves Andy Ashkar-t és a 36 éves Nayel Ashkar-t lopással és összeesküvéssel vádolják.

Az ügyész elmondása szerint a sorsjegy eredeti tulajdonosa egy 49 éves kétgyermekes családapa, aki azután került a képbe, hogy a lottótársaság gyanakvó hivatalnokai elkezdték keresni a valódi nyertest. 

A vád szerint a férfi 2006 októberében bement az Ashkar család üzletébe, ahol a sorsjegyet vásárolta, hogy kiváltsa a nyereményét. Andy Ashkar kihasználta a férfi zavarodottságát, és azt mondta neki, hogy 5.000 dollárt nyert, és felajánlott 4.000 dollárt azzal a magyarázattal, hogy így nem kell adóznia a nyeremény után.

 

Andy Ashkar márciusban azt állította, hogy 2006-ban, a szülei boltjában vásárolta a szelvényt Syracuse-ban, és azért várt ilyen sokáig annak beváltásával, mert nem akarta, hogy a nagy nyeremény rossz hatással legyen a menyasszonyával való kapcsolatára, akivel épp akkoriban tervezték az esküvőt.

Az ügyész szerint a lottótársaságnak kétségei voltak az Ashkar testvérek történetével kapcsolatban, részben amiatt, mert úgy állítottak be hozzájuk, hogy kevesebb összeggel is beérik abban az esetben, ha így megúszhatják a nagy nyertesek számára tartandó sajtótájékoztatót. 

“A lottótársaság embereinek egyből gyanús lett a dolog, és értesítették az ügyészséget” - mondta Fitzpatrick.

A testvéreket tájékoztatták, hogy a nyeremény kifizetése előtt várni kell egy bizonyos időt, hogy lefolytathassák az ilyenkor szokásos ellenőrzéseket. Ezzel párhuzamosan elterjesztették a sajtóban a történetet, és abban reménykedtek, hogy ennek hatására majd jelentkezik a valódi nyertes.

Pár napon belül egy syracuse-i rendőr jóvoltából valóban fény derült a valódi nyertes kilétére, aki egy utcán kapott füles nyomán talált rá a férfira.

Az ügyész elmondta, hogy a nyertes már évek óta mondogatta, hogy átverték, de csak most, a testvérek történetének napvilágra kerülése után ismerték el barátai, hogy igaza van. 

 

Mivel a nyeremény kifizetése 20 éves járadék formájában történik (250.000 dollár évente), így a nyertes azonnal 1,5 millió dollárra jogosult, mivel hat év már eltelt a sorsjegy megvásárlása óta.

 

Az Ashkar testvérek, akik eddig egy autókereskedést vezettek, előzetes letartóztatásban vannak. Apjuk, Nayak Ashkar nem kommentálta a történteket. Ügyvédjük, Bob Durr elmondása szerint ártatlannak fogják vallani magukat a bíróságon, és továbbra is azt hangsúlyozzák, hogy jogszerűen jutottak a sorsjegyhez.

 

Forrás: HuffingtonPost

 

Címkék: nyeremény,