Kicsit még pihennének a döntő előtt az argentinok

2014-07-10
Az argentin játékosok megérdemeltnek érzik a döntőbe jutásukat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a hollandok elleni büntetőpárbaj hőse, a kapus Sergio Romero többek között Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának is köszönetet mondott.

 

"A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk" - mondta boldogan Romero. "A 11-eseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, s végül minden jól alakult."

 

Az AS Monaco hálóőre a holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert Van Gaal volt első európai klubjának, az AZ Alkmaarnak a vezetőedzője.

"Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul és mindenben segített" - méltatta a trénert a kapus.

 

Lionel Messi, az argentinok sztárja egy közösségi oldalra írt bejegyzésében méltatta csapattársait.

"Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell" - írta az FC Barcelona sztárja.

 

"Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak" - mondta Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója. "Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk."

 

Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, aki a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését.

"Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura" - méltatta az FC Barcelona játékosát a szakember.

 

A tréner az elődöntő utáni sajtótájékoztatón már a fináléra is előretekintett:

"Örülnénk, ha lenne még egy-két plusz napunk pihenni a finálé előtt, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, melyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk."

 

Az argentin-német finálé vasárnap 21 órakor kezdődik a riói Maracana Stadionban.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,