Kiadták a második mallorcai kaszinó engedélyét

2013-12-06
A helyi üzletemberekből álló csoport egy éven belül megnyitja a Gran Casino Theatre Balear elnevezésű kaszinót a Palma Balearic Theatre épületében.

 

A pályázaton rajtuk kívül még két vállalat indult: a német Merkur, valamint a sziget jelenlegi egyetlen kaszinójának üzemeltetője, a Nervion. A tender nyertese 10 millió eurós beruházást valósít meg, és 170 új munkahelyet teremt. Felújítják a régi színház épületét, ahol a kaszinón kívül konferenciaterem, éttermek, bárok és egy bingóterem is helyet kap. A kaszinóban 70 nyerőgép és 13 asztal mellé ülhetnek majd le a játékosok. 

 

Joaquín García gazdasági miniszter elmondta, hogy a győztes pályázat szoros versenyben (76,96 ponttal) nyert a Nervion Platje de Palma-ra (75,48) és a Merkur Bendinat-ra (74,62) tervezett létesítménye előtt. A Nervion egy 5-csillagos hotelben valósította volna meg terveit, a Merkur pedig a bendinati kastélyban szeretett volna kaszinót nyitni, 16 rulettasztallal és 120 nyerőgéppel. 

 

A gazdasági miniszter szerint az új kaszinó segít újjáéleszteni Palma belvárosi részét, mely a helyi vállalkozások számára is előnyös lesz.

 
Címkék: kaszinó,