Ki nyeri az élő sportfogadást?

A GamblingData és a Sporting Solutions legújabb felmérése szerint úgy tűnik, a Bet365 vezeti az online élő sportfogadási piacot.


Mivel az egyes események alatti élő fogadás az e-fogadási szektor leggyorsabban fejlődő területe, a piaci részesedésért való harc kegyetlenül kiéleződött. A legújabb felmérések azt mutatják, hogy ebből a csatából mind a lefedett sportágak, mind a fogadásra kínált események számát tekintve a Bet365 került ki győztesen.

Az öt legnagyobb európai szolgáltató 10 napos teljesítményét vizsgálva megállapították, hogy a Bet365 18 különböző sportágra kínált fogadási lehetőséget. Ezt követte a Ladbrokes 14, a Bwin és a PaddyPower 10-10, míg a William Hill csupán 8 sportággal.

A Bet365 vezeti a fogadásra kínált események számának listáját is, a 10 napos időszak alatt összesen 229 eseményre kínált élő fogadási lehetőséget. A William Hill lett a második 188, majd a Ladbrokes csupán 88 eseménnyel.

A vizsgálat megállapította, hogy - egyáltalán nem meglepő módon - a foci az élő sportfogadás legfőbb attrakciója. Az öt szolgáltató által kínált összesen 795 esemény közel fele focimeccs volt, „bár meg kell jegyezni, hogy azt a meccset, amit mind az öt operátor kínált, öt eseménynek számoltunk”.

Pont a futball népszerűsége miatt, a szombat délutánok bizonyultak az élő fogadási lehetőségek csúcs időszakának, ekkor volt a legtöbb fogadható esemény.

A vizsgálatot végzők megállapították, hogy „a William Hill kínálta a legtöbb futball mérkőzést: 48-at az első, 40-et a következő szombaton. A következő legtermékenyebb a Bwin volt 40 illetve 24 mérkőzéssel. A Bet 365 34 illetve 30 mérkőzést ajánlott.”

Scott Longley, a GamblingData főszerkesztője szerint „A vezető európai szolgáltatók pénzügyi eredményeit vizsgálva látható, hogy az élő sportfogadás az online szerencsejátékok leggyorsabban növekedő területe, és úgy tűnik ez továbbra is így lesz, mivel a szolgáltatók egyre inkább növelni akarják piaci részesedésüket.
De ahogyan azt a jelentés is világossá teszi, ez a növekedés nem kockázat nélküli. Ahogy a szolgáltatók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az élő fogadásra, világos, hogy a szerencsejáték szabályzó testületek is egyre inkább odafigyelnek erre a területre. A következő pár évben valószínűleg az élő fogadás lesz a legfőbb csatatér mind a piac, mind a szabályozás területén."