Khedira: Meg kell mutatnunk támadójátékunk erősségeit a Citynek

2012-11-19
Sami Khedira a bwinnek adott exkluzív interjút a Manchester City - Real Madrid meccs előtt, amely a Bajnokok Ligája D csoportjának igen fontos mérkőzése lesz.

 

Szerdán a Real Madrid utazik a Manchester City otthonába, ahol győzelem esetén biztosíthatják továbbjutásukat a kieséses szakaszba. A két csapat előző meccsén, szeptemberben a Real 3-2-re győzött, miután az utolsó öt percben két gólt is szerzett.

 

A Real német középpályása, Sami Khedira elmondta, hogy céljuk most is megnyerni a Manchester City elleni meccset. „A Dortmund elleni mérkőzésen megtanultuk, hogyan játsszunk minél hatékonyabban, hogy minden labdáért meg kell küzdeni, és megpróbáltuk felhasználni a saját stílusukat ellenük. Úgy gondolom, hogy ott nagyon jó lehetőségeink voltak. A Manchester elleni meccsen azonban a saját stílusunkban kell játszanunk és meg kell mutatnunk a támadójátékunkban rejlő erősségeinket.”

 

Khedira azonban abban is biztos, hogy a Realnak nagyon óvatosnak kell lennie a meccsen, leginkább a City kezdő négyese miatt, akik között ott lesz Agüero, Tévez, Silva és Balotelli is. „Ők négyen a világ legjobb játékosai között vannak, mindegyikük nagyon jól játszik, és nem tehetjük meg, hogy csak az egyikükre figyelünk. Nagyon óvatosnak kell lennünk, és végig kontrollálnunk kell őket.”

 

Amikor a saját formájáról kérdezték, a középpályás azt mondta, hogy még csak most jön a java. „Sokkal jobban érzem magam, mint a korábbi években, de szerintem egy focista sohasem mondhatja, hogy most van a legjobb formában. Mindig lehet fejlődni. Úgy gondolom, hogy bár nagyon jó formában vagyok most, még mindig tudok javulni.”

 

A bajnoksággal kapcsolatban nem szívesen tippelte meg a végső győztest. „Mint minden évben, idén is megvannak a kedvenceim, de nem lenne korrekt, ha bármelyiket is megnevezném. Úgy gondolom, hogy több olyan csapat is van, amelyik esélyes lehet a győzelemre.”

 

Visszatérve a Manchester City elleni szerdai meccsre, Khedira a következőt nyilatkozta: „Szerintem jó esélyünk van a győzelemre”. A bwin szakértői is osztják ezt a véleményt, hiszen a Real Madrid győzelmére a szorzó 21/20, a Manchester City oddsa 2/1, döntetlen esetén pedig 14/5.

 

Még több sporthír itt.

 

Címkék: labdarúgás,