Kézilabda BL: egy góllal kikapott a Veszprém

2014-03-24
A Veszprém egygólos vereséget szenvedett a lengyel Wisla Plock vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így biztató helyzetből várhatja a jövő szombati, hazai visszavágót.

 

A csoportelsőként nyolcaddöntőbe került veszprémiek egyértelmű esélyesként várták a saját kvartettjében negyedikként zárt Plock elleni párharcot.

 

Az első félidőben azonban gyorsan kiderült, hogy a lengyelek nem adják olcsón a bőrüket.

 

Ebben a szakaszban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok. A magyarok különösen védekezésben tűntek bizonytalannak, volt olyan periódusa is a félidőnek, amikor háromgólos hátrányban voltak, végül azonban sikerült döntetlennel pihenőre vonulniuk.

 

A Plock a fordulás után is elképesztő tűzzel játszott, nagyon agresszíven védekezett, s ugyan sokszor került emberhátrányba, ám még ekkor is jól szűrte a pontatlan veszprémi támadásokat.

 

Tulajdonképpen végig előnyben volt a lengyel együttes a második játékrészben, gyors indításokból és felállt fal ellen is rendre eredményes volt, s a magyar bajnok a hajrában azért küzdött, hogy minél kisebb legyen a különbség a visszavágóra.

 

A Veszprém nem játszott jól, különösen védekezésben volt nagyon gyenge, ám végül mindössze egy góllal kapott ki, ami hazai pályán egyértelműen ledolgozható.

 

Eredmény, BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Wisla Plock (lengyel)-MKB-MVM Veszprém 34-33 (16-16)

A magyar csapat góldobói: Sulic 9, Nagy L. 7, Ilic 7, Ugalde 5, Gulyás 3, Dzamali 1, Rodriguez 1

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,