Kézi-vb: Sagosenék csak a bukiknál esélytelenek, nálunk favoritok!

2019-01-24
Na, ne má'. Ennyit számítana a hazai pálya? Valószínűleg igen, mert a bukiknál ennek a párosításnak a németek az esélyesei, miközben ezt a hazai pályán kívül kevés dolog indokolja.

Németország - Norvégia

Online sportfogadás tipp: Norvégia +2,5 gól

Unibet odds: 1,48

Kezdés: 2019.01.25. 20:30

 

Németország társ-házigazdaként ott van a kézi vb elődöntőjében, de ez már a második kör utolsó meccse előtt tény volt. A spanyolokkal igazából egy tét nélküli meccset játszottak, ahol főleg az első félidőben egy gyengébb gálát láthattak a nézők, aztán a 2. félidőben sem volt túl feszes a védekezés. A meccset 31-30-ra a németek nyerték, ezzel veretlenek, egyedüli csapatként a tornán.

Több meccsük táncolt pengeélen, iksz az oroszok ellen, majd iksz a franciák ellen, a 2. körben pedig ott volt a horvátok elleni 22-21-es siker, a meccs végén egy-két érdekesebb ítélettel... Azt már meg sem említjük, hogy a spanyolok elleni -tét nélküli- meccs is egy gólos német sikert hozott. Fortuna erősen fogja a németek kezét! Igen ám, de meddig? Lehet-e veretlenül tornát nyerni ebben a mezőnyben?

Nyílván lehet, de hogy ezt a németek megcsinálják-e, nekünk vannak kétségeink. Már eddig is úgy éreztük, ez a csapat erőn felül teljesít. Kiélezett meccseknél a vagy a szerencse, vagy a játékvezetők, vagy a kettő együtt a németek oldalára állt. Viszont most jön a 'java'.

Norvégia brutálisan erős. Ezt mi is tapasztaltuk, átszaladtak rajtunk, ahogy az sajnos prognosztizálható volt. A terv, miszerint lassítani kellett volna a játékot korán megbukott, hisz -ahogy a játékosaink is nyilatkozták- végig az eredmény után futottunk. Sajnos kijött az, hogy Ilyés, Nagy Laci vagy Timuzsin talán túl van a pályafutása zenitjén, ezek a fiatal norvégok sebességben egyszerűen jobbak voltak, mint a mi rutinos rókáink. Sajnos az a frekvencia, amelyen a norvégok játszanak, az nekünk már sok. De nem csak nekünk, itt a vb-n is csak a két északi együttes, a svéd és a dán volt képest limitálni Sagosenéket.

Ez a norvég együttes 2017-ben ezüstérmet nyert úgy, hogy csak az IHF-től kapott szabadkártya miatt vehetett részt a tornán. Azóta ez a csapat csak jobb lett, Sagosenék rutinosabbak, érettebbek lettek. Rød mindössze 21 éves, Sagosen 23, az látható, hogy a norvég kézinek van jövője a férfi vonalon is. talán egyedül a 36 éves Myrhol az, akiben már nincs sok világverseny, de ellenünk is bizonyított, hogy még így közelítve a 40-hez is bírja ezt a brutális sorozatterhelést. Jondal és Björnsen, a két kezdő szélső szinte képtelen hibázni, két ennyire precíz szélső egy csapatban, már-már a fair play-t sérti. Jondal valami 4 lövést rontott össz-vissz a tornán, mellette dobott 46 gólt. Lassan el kell gondolkodni, hogy az MVP címnél is esélyesként kell kezelni őt!

A norvégok támadásban előrébb járnak, mint a németek. Egyszerűen jobban pörögnek, kreatívabbak, gólerősebbek. A tippünk két dolgon csúszhat el. Az egyik, hogy a németek megint megkapják a hazai pályát, a másik, hogy a német védekezés összeáll. Viszont ha megnézzük, jobb csapatok ellen a németek vagy ikszeltek (orosz és francia), vagy egy góllal nyertek (spanyol és horvát). Tény, Brazília ellen kijött a lépés, de azért irreális lett volna Toledóéktől ettől is többet várni, így is a torna pozitív meglepetése volt Brazília. Koreát meg ne nézzük, abban semmi meglepő nem volt, hogy az ázsiai csapatot fölülmúlták Winczekék.

Viszont, ha a németek ellenfelei is minőséget képviseltek, ott 'csak' ikszre futotta, vagy egy-gólos sikerre. A mi tippünkbe mindkettő belefér! A tippünk, hogy a Norvégia +2,5 gól tipp jó lesz, de bátrabbak a DNB Norvégiát is behúzhatják 2.40-ért. Egész biztosak vegyunk benne, hogy ha ezt a meccset semleges pályán játszanák le, Norvégia lenne a bukik favoritja! Ne legyünk álszentek, egy, maximum két gólt érhet a hazai pálya, de hármat, vagy többet már aligha...

Címkék: sportfogadás, tipp,