Kézi-vb: Németország - Korea meccsel kezdődik a világbajnokság

2019-01-09
A 2019-es férfi Kézilabda-világbajnokságot Dánia és Németország közösen rendezi. A torna első találkozójára, nyitómeccsére Németországban kerül sor, az ellenfél pedig Korea válogatottja lesz

Németország - Korea

Online sportfogadás tipp: Németország góljai 33,5 felett

Unibet odds: 1,87

Kezdés: 2019.01.10. 18:00

 

Németország legutóbb 2007-ben rendezőként megnyerte a világbajnokságot, és ki tudja, a történelem nem ismétli-e önmagát. Ami tény, a legutóbbi tornák nem a német válogatottról szóltak, de ebben a csapatban akár a végső győzelem is benne lehet.

Az előző vb-n a 9. helyen zárt Németország, most hazai pályán egyértelműen minimum a dobogó a cél. Végül is reális. A Bundesliga a legerősebb férfi bajnokság, a játékosok fel vannak készülve a nagy csatákra. Egyedül Gensheimer légiós, ő a PSG-ben játszik (egyelőre), talán a világ egyik legjobb balszélsője, és a világ egyik legjobb heteslövője.

Korea engedélyt kapott az IHF-től, hogy 16 helyett 20 játékost nevezzen a vb-re. A 16 dél-koreai játékos mellett az IHF engedélyezte 4 észak-koreai játékos nevezését is. Róluk olyan sokat nem tudni, jó döntés volt ez az IHF részéről. Igazából az ellenfelek sem tiltakoztak, nem megbántva a négy észak-koreai játékost, de így vakon merjük mondani, velük nem lett erősebb Korea.

Egyébként sincs, nem is lehet komolyabb célja ennek az ázsiai csapatnak. Dél-Korea is megfiatalította keretét, a legtöbb válogatottsággal rendelkező spíler Su-Young Jung, 25-ször volt a válogatott tagja. Németország keretében hatan vannak minimum 100 válogatottsággal.

A vb legfiatalabb csapata Korea, valószínűleg tanulni jönnek, tapasztalatot gyűjteni. Eleve négy európai ország van a csoportjukban, ráadásul ez a négy Szerbia, Oroszország, Franciaország és Németország. Mellettük még Brazília a hatos tagja, de Thiagus Petrus-ék is magasabb szintet képviselnek.

A zárt hatosfalat a német lövők szét fogják bombázni. A német beállókat képtelenség lesz tartani, fizikálisan sokkal erősebbek, képzetebbek. Eleve nem égimeszelők a koreaiak, a németeknél pedig például Lemke 210 centis átlövő, ha felugrik, 3 méterről zúdítja a labdát kapura. Tényleg nincs egy súlycsoportban a két válogatott, és simán lehet szerepe a gólkülönbségnek is a helyezéseknél, így Pekelerék valószínűleg úgy meg akarják verni a csoport leggyengébb tagját -a tisztelet mellett-, ahogy csak tudják.

Címkék: sportfogadás, tipp,