Kézi-vb: Mikkel Hansen tippünk középpontjában

2019-01-15
A férfi kézi vb tovább dübörög. Magyarország kedden 'pihen', azaz nem játszik meccset. Pályára lépnek viszont a dánok, akik a továbbjutást biztosíthatják be Ausztria ellen.

Dánia - Ausztria

Online sportfogadás tipp: Mikkel Hansen góljai 6,5 alatt

Unibet odds: 1,72

Kezdés: kedd, 20:45

 

Az indoklást nem fognánk hosszúra, mivel könnyen lehet, hogy az odds, vagy a line módosul.

Szóval az nem kérdés, hogy Mikkel Hansen, a dánok irányítója, átlövője a világ egyik legjobbja. De az sem kérdés, hogy ha nem muszáj, akkor nem tölt minden percet a pályán.

Dánia kerete brutálisan erős, a vb pedig nagyon megterhelő. Mikkel Hansen játékperceit eleve patikamérlegen mérik, ellenünk sem játszott a felkészülési meccseken. Chile és Tunézia ellen játszott becsülettel, el is jutott 7-7 gólig. Nem tudhatták a dánok, hogy Chile feladja ellenük a meccset, és Tunézia is jobb csapat annál, hogy komolytalankodjanak. A szaudiak ellen viszont Hansen csak 3 gólt lőtt, nem erőltették túl.

Ő eleve nem Gensheimer, hogy ha hetest kap a csapata, akkor gyorsan ledobja a melegítő felsőt, és megy hetest lőni, ő nem akar gólkirály lenni. Többen eldobálják a heteseket, simán benne van, hogy 20-25 percnél nem játszik többet, vagy még annyit sem. Eleve nem önző játékos, ő simán képes egy meccsen 8-10 gópasszt kiosztani, nem az önzőség jellemzi a játékát.

Nem is lenne értelme 40-45 percet játszatni, Ausztriát elnézve ez a keddi laza dán sikernek tűnik akkor is, ha Hansen pályára sem lép. Meg eleve az igazán éles meccseken van rá szükség, az ilyen meccsre vannak ott a tizedik, tizenegyedik, tizenkettedik, stb. számú játékosok, akik igazából szintén világklasszisok.

Ami pedig a legfontosabb, hogy 17-én jön a Dánia-Norvégia mérkőzés, az pedig már éles találkozó, arról dönt, melyik csapat hány pontot visz magával. Ott lesz szükség a friss Hansenre, és nem Ausztria ellen. Ezen a találkozón valószínűleg mindenki picikét átmozgatja magát, így sokkal inkább olyan játékos szórja meg magát, akire nem is számítunk. Mikkel Hansenre a norvégok ellen lesz szükség, és majd a torna második szakaszában, amikor már jönnek az igazán éles összecsapások.

Eleve nincs értelme őt agyonhasználni, szóval a mi tippünk, hogy Mikkel Hansen nem fogja elérni a hét gólt Ausztria ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,