Kézi-vb: Balogh nem játszhat Egyiptom ellen (sem)

2019-01-16
Balogh Zsolti bokasérülése miatt haza is utazott Szegedre. Egyelőre kérdéses, hogy visszatér-e még a vb-re, de az biztos, hogy Egyiptom és Svédország ellen nem számíthat rá a válogatott. Egyébként nem tűnt sétagaloppnak az afrikaiak elleni találkozó, de Balogh góljai nélkül még nehezebb lesz nyerni!

Magyarország - Egyiptom

Online sportfogadás tipp: Egyiptom +4,5 gól

Unibet odds: 1,40

Kezés: 2019. 01.16. 18:00

 

Folyamatosan esik Egyiptom győzelmének szorzója, de nincs ebben semmi meglepő. Sajnos Balogh bokasérülése súlyosabb annál, hogy vállalni tudja a játékot. Haza is utazott Szegedre, és ki tudja, látjuk-e még a vb-n. Egyrészt itt ez a fránya sérülés, másrészt Zsoltinak a vb ideje alatt gyermeke születik, így bár kiváló formát mutatott, ontotta a gólokat, lehet, hogy már nem látjuk őt ezen a tornán. Ami biztos, a maradék két csoportmeccset az első körből biztosan kihagyja.

Így támadásban Nagy Laci és Ancsin pótolhatják, ketten együtt ez sikerülhet. Nagy Laci 20-25 percnél viszont többet nem bír, és Ancsin sincs élete formájában, neki a könyöke fáj, így keveset játszott, keveset is lőtt. Mondjuk, ha ő elkapja a fonalat, akkor Jamalihoz hasonlóan akár 5-6 perc alatt is képes lőni hármat. Balogh Zsolti a heteseket is jól lőtte, az biztos, hogy támadásban hiányozni fog.

Ő védekezésben nem kapott lehetőséget, csak amikor benn ragadt, és nem lehetett lehozni. Így Nagy Lacinak vélhetően az optimálisnál többet kell majd a pályán lenni, de legutóbb is láttuk, hogy a fáradtság nála pontatlansággal párosult, volt egy-két buta eladott labdája sajnos. Viszont az fix, hogy a védekezésünk Balogh nélkül is kemény lesz, hisz hátul Zsolti nem sokat tett hozzá. Így a Csoknyai-Matics páros erre építhet, de épp ezért olyan túlzottan sok-gólos meccset ne várjunk. Márpedig ha kevesebb a gólszám, akkor az a tipp szempontjából nekünk csak jó.

Ami még fontos, hogy az IHF elnöke, Dr. Hassan Mustafa egyiptomi. Szóval az afrikai csapat számíthat egy pici bírói segítségre. Eleve nem Magyarország a játékvezetők kedvence, ritkán lejt nekünk a pálya. De így, hogy az IHF elnöke egyiptomi, hát kész csoda lenne, ha csak semleges fújást kapnánk. Az Argentína-Egyiptom mérkőzésen is volt egy-két érdekes ítélet az afrikai csapat javára. Többek között azoknak a fura ítéleteknek köszönhetően Egyiptom 2 góllal nyert a Gladiátorok ellen.

Ne legyen igazunk, de reális veszély, hogy a játékvezetők finoman szólva sem velünk lesznek. Aztán elég csak egy-két szikrát kiváltó ítélet, ha azokat döntő pillanatokban ítélik ellenünk, egyrészt rosszkor jön, másrészt nagyon meg tud zavarni egy csapatot. Ráadásul Balogh nélkül nem biztos, hogy olyan flott lesz a támadójátékunk, mint volt vele. Egyiptom nem rossz csapat, a svédek ellen is csak hárommal kapott ki, sőt az 55. percben még ikszre állt a meccs.

Címkék: sportfogadás, tipp,