Kézi-vb: Ahol a káosz az úr!

2021-01-13
Egyiptomban már a tornát megelőző napok is annyira izgalmasak, mintha meccseket játszanának. Úgy tűnik, ezen a partin is a világjárvány keveri a lapokat.

Egyiptom - Chile

Kézi-vb

 

Online sportfogadás tipp: Chile + 11,5

Unibet odds: 1.47

Kezdés: 2021.01.13. 18:00

 

Január 13-án, azaz szerdán kezdődik a 2021-es férfi kézi-vb. Ezt a tornát 32 csapatosra tervezte az IHF, persze amikor megtette, nyoma sem volt a COVID-19-nek. Most ott tartunk, hogy torna lesz, a csapatok nyomására nézők egyáltalán nem.

Az viszont még a torna nyitónapján is kérdés, hogy milyen vb-t látunk, és kikkel. Az ugyanis kedden derült ki, hogy a Zöld-fokiaknál felütötte fejét a koronavírus, USA csapatánál szintén. Úgy volt, USA 12 emberrel jön, aztán mára kiderült, hogy USA nem jön. Közben a csehek is bedobták a törölközőt, ők sem utaznak. Beugró országok Észak-Macedónia és Svájc. Wow.

Nem akármi zajlik, és ez előrevetíti, mennyire kell majd komolyan venni a vb-t nekünk, akik fogadnak a meccsekre. Abból kell kiindulni, hogy itt a káosz az úr, ami reggel tutinak tűnik, estére biztos nem lesz az, és ez igaz fordítva is. Az is biztos, hogy még a mai napon is lesznek új esetek, játékosok, akik pozitív mintát produkálnak, ilyen pl. T. Petrus, az egykori szegedi brazil, de ha mondjuk tippelni kéne, Uruguay és Kongó is olyan együttesek, ahol meglepő lenne a teljes 'negativitás'.

A nyitómeccs elvileg nincs veszélyben, a házigazda Egyiptom vív majd meg Chile csapatával. Chile válogatottjainak zöme Európában, a spanyol bajnokságban játszik,d e a cseh, a svéd, a francia és a portugál bajnokságban is edződnek játékosok. Vannak páran 'hazulról', de Chile azért nem olyan csapat, melyet kézlegyintéssel el lehet intézni. Rutinos, összeszokott társaság, teher pedig egész biztosan nincs a Dél-amerikai csapaton.

Egyiptomnak is sok jó játékosa van, de pl. Omar Jahja a Veszprém légiósa kihagyja a tornát, hisz ő is elkapta a koronavírust. A legjobb, vagy mindenképp az egyik legjobb egyiptomi kézis jelenleg, az ő kimaradását biztos megérzi majd az afrikai együttes. Ebből a csapatból Sanad francia csapatban játszik, hárman a román bajnokságban, amely ugye elég semmilyen idén, a többiek otthon. Az tuti, hogy nincs csúcsformában Egyiptom 'sem'. Biztosan lesznek 20+ gólos győzelmek a tornán, de Chile azért komoly csapat. Hiába Egyiptom rendez, nézők nélkül a hazai pálya sokat nem ér.

Szóval a tippünk, hogy Salinasék 10 gólon belül maradnak. Csak a győzelem a fontos, hogy 4-5 góllal, vagy 15-tel az szinte lényegtelen. A csoportban még a svédek és Észak-Macedónia található (utóbbi beugró), szóval ez a találkozó a továbbjutást dönti el valószínűleg. A tippünk, hogy Chile 10-en belül marad.

Címkék: sportfogadás, tipp,