Kézi-vb: A magyarok pihennek, Dánia és Egyiptom viszont nem!

2019-01-21
Vasárnap a magyar válogatott ismét nagyot küzdött, és legyőzte Tunéziát. Viszont még közel sem biztos, hogy játszhatunk majd a hetedik helyért, bármilyen fura, Egyiptom még beleköphet a levesünkbe!

Egyiptom - Dánia

Online sportfogadás tipp: Egyiptom +8,5 gól

Unibet odds: 1,46

Kezdés: hétfő, 20:30

 

A mérkőzés favoritja Dánia, ezt kár vitatni. Mikkel Hansenék győzelme 1,08-as odds-szal fizet, míg Egyiptom győzelmére mindenhol 10.00 feletti szorzót kapunk. Ugyanakkor ez csak kiindulási alap, ment már el a vb-n 1,01 is, amikor Angola 26.00-szoros szorzóval verte el Katart.

Dánia társrendező, eddig még hibátlan a vb-n. Az első csoportkör hiba nélkül vette, igaz, egyedül a Norvégia elleni meccs volt olyan, ahol picit rezgett a léc. De Myrholék is kikaptak Dániától 4 góllal, szóval az sem volt annyira szoros, mint lehetett volna. Aztán a 2. körben Dánia csak egy meccset játszott, méghozzá a magyarok ellen. Ott mindkét csapat tudta, mi a realitás, sem mi, sem ők nem adtak bele 100%-ot, nálunk például Lékai alig több, mint 10 percet játszott, nem volt Balogh és Bodó, így a dánok hozták a kötelezőt, és mi sem lettünk agyonverve. Még Csoknyaiék is olyasmit nyilatkoztak, hogy vereség után rég volt ennyire boldog. Egyébként tényleg Máthéék becsülettel helyt álltak, és csak három volt közte, amit előzetesen nem hittünk volna.

Egyiptom a D csoportban harmadik lett mögöttünk. Katartól és Svédországtól kikapott, velünk ikszelt, Argentínát és Angolát megverte. Aztán a 2. körben eddig egyszer lépett pályára, vasárnap Norvégia ellen kapott ki 32-28-re, de aki látta a meccset, az látta, hogy komolyan szorongatta az afrikai csapat Norvégiát. Az 52-53. percek környékén is volt olyan állás, amikor csak egy gól volt közte. Ha visszagondolunk a svédek elleni meccsükre, El-Ahmarék ott is az 55. percben egálnál voltak. Velünk egyenesen ikszeltek, szóval Egyiptom nem egy pofozógép.

Dánia velünk is rendes volt, csak annyit adtak ki magukból, ami a tuti sikerhez kellett. Valószínű, hogy Egyiptomot sem fogják bucira verni. Mikkel Hansenéknek még csak most jön a java, e találkozó után a svédek elleni 'rangadó', aztán jó esetben az elődöntő és a döntő.

Egyébként pedig az észak-afrikai együttes még nem mondott le arról, hogy elorozza előlünk a csoport 4. pozícióját itt a 2. körben. Ehhez viszont Egyiptomnak Dánia ellen is minimum egy pontot össze kell hoznia. Ez mondjuk sem nekünk, sem a dánoknak nem jönne jól, de a pakliban ez a kártya is benne van. Ráadásul, ahogy írtuk korábban, az IHF elnöke, Mustafa úr egyiptomi, és nagyon valószínű, hogy ezen a meccsen is ott lesz, szóval már csak ezért sem illene Dániának nagyon elverni a következő vb rendezőjét. Meg a dánoknak eleve nem számít az egyiptomiak elleni gólkülönbég, ezért sem hisszük, hogy nagyon kinyílna az olló.

Bátrabbaknak pedig ott az Egyiptom +6,5 gól opció 2.00-es odds-ért, El-Ahmarékat Svédország és Norvégia sem tudta nagyon megverni, mi meg egyáltalán nem, hisz ikszeltünk velük.

Címkék: sportfogadás, tipp,