Kézi-vb: Katar ellen is szükség lesz Bodó bombáira

2019-01-14
A 2019-es kézi-vb eddig nem Bodó Ricsiről szól, de ez még változhat. Angola ellen már becsülettel vállalkozott, és eljutott három gólig, de még bőven van feljebb!

Magyarország - Katar

Online sportfogadás tipp: Bodó Ricsi góljai 2,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés: 01.14. 15:30

 

A magyar válogatott egy meglepő Argentína elleni döntetlennel nyitotta a vb-t, aztán Angola ellen sikerült hozni a papírformát. A keretből a kezdők nem voltak sokat a pályán, Bodó, Bánhidi és Lékai is keveset játszott, Balogh Zsolti csak a 2. félidőben kapott lehetőséget, amikor rövid oldalról könnyen lehetett cserélni védekezés és támadás között. Lazán, 10 góllal sikerült győzni 34-24-re, egy nagyon könnyen emészthető meccsen. Mi is, és Angola is játszotta a kézit. Gyönyörű gólok születtek, és Bóka meggondolatlan foultját kivéve semmi durvaság nem volt a meccsben. A magyar szélső sem direkt akart durva lenni, labdára ment, kezet talált, ez pedig pirosat ért, nincs vita.

Bodó Ricsi a nyitómeccsen Argentína ellen mindössze három lőtt kapura, abból egy gólt szerzett. A második meccsen aztán jöttek a Bodó bombák futószalagon, megvolt a lövőkedv a szegedi átlövőnél. Valószínű, hogy a Csoknyai-Matics páros elmondta neki, hogy ha minden a terv szerint alakul, és sikerül megnyugtató előnyt szerezni, akkor limitált játékideje lesz neki is. Ezt Ricsi tudomásul vette, és abban a 15-20 percben, amit a pályán tölthetett, eléggé aktív volt.

Jöttek az átlövések, de az első gólját betörés után szerezte, majd erre tett rá még kettőt gyorsan. Ami biztos, hogy a Katar elleni meccs sokkal keményebb lesz, a szónak mindenféle értelmében. Angola nem volt túlzottan kemény védekezésben, tették a dolgukat becsülettel, de nagy fizikai fölényben volt a magyar csapat, de eleve nem akartak durván játszani.

Katar keményebb csapat, sokkal fizikálisabb meccs lesz ez, mint az eddigiek. Ráadásul Capote-ék győzelmi kényszerben vannak, hisz hiába nyertek Argentína ellen, a nyitómeccsen kikaptak Angolától. Az ott elhullajtott pontokat valahol vissza kell hozni.

Szóval az fix, hogy ezen a hétfői meccsen a kezdők, Lékai, Bodó és Bánhidi sokat lesz a pályán. Bodónak kedvezhet, hogy Katar inkább a zártabb, hatos falat részesíti előnyben védekezésnél, így könnyebb lesz Bodónak előkészíteni, mint pl. Argentína ellen, amikor rendre odaléptek rá. Ha tudnak neki zárni, ő bármilyen falat átlő.

Csak azt tudjuk mondani, amit vasárnap. Amíg Bodó Ricsi góljainak számát illetően az unibet 2,5-nél húzza meg a vonalat, addig overezni kell. Vasárnap negyed óra játék elég volt hozzá, hétfőn, ha minden jól megy, bőven 30 perc feletti játékidő jut majd neki. Ha ez így lesz, és megmarad a vasárnapi vállalkozó kedv, akkor Ricsi Katar ellen is eljut minimum 3-ig.

Címkék: sportfogadás, tipp,