Kézi-Eb: Ausztriától idegen a gólszegény találkozó

2020-01-16
Ausztria társ-rendezőként a csoportjából három győzelemmel jutott tovább, igaz, az ellenfelek között nem volt klasszis válogatott. A második körben már más a helyzet!

Ausztria - Horvátország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 53.5 felett

Unibet odds: 1,54

Kezdés:  2020.01.16. 18:15

 

Az osztrák együttes szerencsés volt a sorsolásnál, mert igazán erős csapat nem került be hozzá. Bár az is tény, hogy az igazán erősnek titulált csapatok már TV-ből nézik az Eb-t, miközben az osztrákok és például a magyar válogatott is ott van a 2. csoportkörben.

Ausztria nem játszik lassú és körülményes kézilabdát, próbálnak minden akciót lövéssel befejezni, és nem feltétlenül céljuk, hogy az akciókat végig passzív jelzésig húzzák. Bylikék lövik is gólokat becsülettel, 32 lőtt gól alatt nem hozott le meccset az Eb-n Ausztria. Az említett Bylik egyelőre a góllövőlista tetején áll 28 góljával.

A lőtt gólokkal tehát nincs baj, és addig nem is lesz, amíg a lőtt gólokból egy meccsen több van, int kapottból, de a horvátok ellen fordulhat a helyzet. Ausztria 29-et kapott a csehektől, 30-at az ukránoktól, és 28-at a macedónoktól. Márpedig ezek a csapatok nem játszottak sem igazán gyorsan, sem annyira pontosan, szóval sok a kapott gólok száma, ami persze abból adódik, hogy Ausztria gyorsan játszik. Sok támadása van, de emiatt az ellenfélnek is.

De amilyen hatékony támadásban Ausztria (lövőszázalék holtversenyben a spanyolokkal a legjobb a tornán), addig védekezésben már nem elit szint. Sőt inkább a torna vert mezőnyében van, blokkolt lövésből például csapat szinten mindössze 2-őt tudott felmutatni, ezzel pedig utolsó az osztrák együttes ebben a kategóriában.

Szóval inkább támadás-orientált együttes, megpróbálják túldobni az ellenfelet, ami eddig bejött, de jó kérdés, bejön-e Cindric-ék ellen. Azért a horvát együttes jó erőkből áll, és ha a helyzet úgy kívánja, tud gyorsan is játszani. Nem feltétlenül a rohanás a horvát csapat játéka, de ha Bylikék rákényszerítik őket a gyors tempóra, akkor sem fognak zavarba jönni. Sőt talán még élvezni is fogják, remek hangulatú találkozó lesz ez is, és a gólok száma ismét elérheti a hatvanat, ahogy az az osztrákok meccsén rendre előfordult.

Címkék: sportfogadás, tipp,