Kettős Gyolai siker a Kétévesek Kritériumában

2012-10-24
A pacemakernek szánt Billy Tiger kis híján „ellopta” az 1600 méteres kiemelt csikófutam első díját, de istállótársa végül erősebbnek bizonyult nála.

 

Vasárnap a kétéves évjárat képviselői kerültek a figyelem középpontjába a budapesti Kincsem Parkban. Az év utolsó előtti kiemelt versenyében mindössze hatan álltak starthoz, pedig az előnevezések alapján még tizenhat indulóval kalkulálhattak a fogadók.

 

A minimezőny minden tagja jól kapta el a start pillanatát, és a várakozásoknak megfelelően a Gyolai család egyik indulónak adott lova, a Tiger Hill apaságú Billy Tiger (Mészáros Zsolt) ragadta magához a vezetést. A pacemaker mögött Tickle The Queen (Stanislav Georgiev), Bungee (ifj. Kozma István), Cassiopeia (Paizs Gábor), Springolina (Varga Zoltán) Jerrycan Dance (Kerekes Károly) sorrendben haladtak a telivérek.

 

450 méterrel a vége előtt továbbra is Billy Tiger galoppozott az élen, mellette azonban Tickle The Queen mozgott a legjobban, s indított elsőként támadást. Kisebb meglepetésre Billy Tiger

jól bírta a saját maga által diktált iramot, míg többen fáradni látszottak. A vezető kettőst a hátulról támadó Springolina próbálta befogni, és ez a kísérlet végül eredményesnek bizonyult. A sárga kanca a finisvonal előtti utolsó métereken előzte meg istállótársát, így a Gyolai család kettős sikert ünnepelhetett. A harmadik helyezést Tickle The Queen szerezte meg. A játékosok kedvencének számító Jerrycan Dance csak negyedikként ért célba.

 

Springolina a Szent László Díj második helyezése után, pályafutása legnagyobb sikerét aratta ezzel a győzelemmel. Az első helyért járó 950 ezer forinttal eddigi keresete már a 2,4 milliót is meghaladja.      

 

Az első két helyezett trénere egyaránt az a Jozef Roszival, akinek idomítottjai nem csak Budapesten remekeltek az elmúlt hétvégén, hanem a szlovák fővárosban is. A Kétévesek Kritériumából lejelentett Teno, Jozef Parigállal a nyergében nagy csatát követően aratott diadalt Pozsonyban, míg a hároméves lovak számára kiírt 3200 méteres gátversenyben Tuatara (Lukas Matusky) négy ellenfelét legyűrve haladt át elsőként a célvonalon.