Ketten is eltalálták a 636 millió dollárt érő MegaMillions lottószámokat

2013-12-18
Mára virradóra kihúzták a lottótörténelem második legnagyobb, 636 millió dolláros (138 milliárd forintos) jackpotjának nyerőszámait, és két telitalálatos szelvény is született.

 

Az összamerikai lottójáték szervezői elmondták, hogy az egyik nyertes szelvényt Kaliforniában, San Jose-ban, a másikat pedig Georgia államban, Atlantában adták fel. 

 

A forintban milliárdokat érő nyerőszámok a következők: 8, 14, 17, 20, 30 + 7

 

A jackpot összegét a hét elején még „csak” 586 millió dollárra tippelték, de kedd estére – a vásárlók rohamának köszönhetően – elérte a 636 milliót. Annak ellenére ugyanis, hogy az esély, hogy valaki az összes számot helyesen eltalálja, csupán 1:259 millióhoz, a sorsolás előtt az egész Egyesült Államokban hosszú-hosszú sorok kígyóztak a lottószelvényeket árusító boltok előtt, hogy részt vehessenek a játékban. 

 

 

Ha a nyertes szelvény tulajdonosai nem az évjáradék típusú kifizetést választják, hanem egyösszegben, készpénzben kérik ki a nyereményt, akkor 341 millió dolláron osztozhatnak.

A nyertesek kiléte minden valószínűség szerint nyilvánosságra fog kerülni, hiszen csak hat amerikai állam - Maryland, Delaware, Kansas, Észak-Dakota, Ohia és Dél-Karolina biztosít névtelenséget a játékosoknak.

 

Az előrejelzések szerint, ha most sem lett volna telitalálatos, karácsonyra 1 milliárd dollárra emelkedett volna a jackpot összege, így viszont továbbra is az a 656 millió dolláros főnyeremény marad a lottótörténelem legmagasabb nyereménye, melyen 2012-ben hárman osztoztak.