Kétszer nyert $1 milliót kaparós sorsjegyen, ugyanott

2016-05-19
Egy építőipari munkás, aki négy évvel ezelőtt már nyert egyszer 1 millió dollárt kaparós sorsjegyen, most ismét ugyanennyit kapart – mégsem nevezhető szerencsésnek…

 

Bruce Magistro a sajtó képviselőinek elmesélte, hogy 20 dollárért vett tíz kaparós sorsjegyet a sorsolás napján. „Valójában az első Win For Life sorsjeggyel nyertem.” – közölte. 

Ha meghalljuk a történetét, mégsem sokan szeretnének cserélni vele.

 

Miután Magistro először megnyerte a jackpotot 2012-ben, felesége, Yvonne – három évig tartó küzdelem után - meghalt rákban. A nyeremény nagy részét az orvosi számlákra költötték.  „Két éve halt meg.” – nyilatkozta Magistro fia, Nick Mayers, aki biztos abban, hogy ezzel a második jackpottal anyja segítette föntről a családot. „Ez egyértelműen egy tőle származó ajándék.” – mondja.

 

 

Az állami lottócég munkatársai egy sajtótájékoztató keretében mutatták be Magistro-t azon a Long Island-i benzinkúton, ahol április 11-én megvette a nyertes sorsjegyet. Magistro elmondta, hogy minden nap játszik, és hogy ez alkalommal 20 dollárt költött egy pár Win for Life típusú sorsjegyre.

„Ez nem lehet igaz!” – ez volt a férfi első gondolata, mikor lekaparta a sorsjegyet, és rájött, hogy 1 millió dollárt nyert. „Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy másodszor is nyertem.”

 

Az eset külön érdekessége, hogy 2012-ben ugyanezen a benzinkúton vette a nyertes sorsjegyét, igaz az egy másik típusú játék volt. Az ezúttal szerencsét hozó Win for Life-ot most próbálta ki először, és a játékszabályzat értelmében élete végéig heti 1.000 dollárt fog kapni (minimum 1 millió dollárt).

 

A lottószervező munkatársának elmondása szerint annak esélye, hogy Magistro megnyerje ennek a sorsjegynek a jackpotját 1:7.745.600 volt, 2012-ben pedig, mikor az Extreme Cash-en nyert 1:2.520.000. Philip Protter, a Columbia University professzora szerint annak az esélye pedig, hogy Magistro mindkét játék jackpotját elvigye, nagyjából 1 a két milliárdhoz!

 

Nem Magistro az első olyan játékos, akinek többször is sikerült megkaparintania egy-egy jackpotot. Egy észak-karolinai nő februárban 1 millió dollárt nyert egy lottójátékon, majd a múlt hónapban ismét nyert, akkor 250 ezret. 2012-ben egy chicagói férfi nyert 1 millió dollárt egy „Merry Millionaire” elnevezésű kaparós sorsjegyen úgy, hogy kilenc évvel korábban egyszer már nyert szintén 1 milliót.

 

Magistro elmondása szerint a pénzből először is kifizeti a számláit, majd elmegy nyaralni, de azt még nem döntötte el, hogy hova. „Remélem, hogy újra nyerni fogok” – viccelődött.