Kétszer nyert 11 milliót ugyanolyan sorsjeggyel

2014-01-21
Egy iowai hölgy egy hónap leforgása alatt kétszer is kikaparta magának a Super Crossword elnevezésű sorsjegy 50.000 dolláros fődíját.

 

A 24 éves Brittany Bonnett január elején nyerte meg a Super Crossword 34 fődíja közül a huszonnegyediket úgy, hogy ugyanennek a játéknak a karácsonyi kiadásában már nyert egyszer ugyanígy 50 ezer dollárt decemberben.

 

 

Az 5 dollárba kerülő játék lényege, hogy a lekaparás után a játékos legalább három értelmes szót találjon a rejtvényre emlékeztető területen. A fődíj 50 ezer dollár, de vannak kisebb nyeremények is, ugyanúgy, mint a magyar kaparós sorsjegyek esetében. 

Nagy különbség viszont, hogy ennél a lottótársaságnál a játékosok tudhatják, hogy melyik díjból éppen mennyi van még bent a kalapban. Ennél a játéknál például a játékot szervező Iowa Lottery honlapján látszik, hogy a még meglévő 10 db 50 ezer dolláros fődíj mellett 20 db 5 ezer dolláros, 35 db 500 dolláros és 273 db 100 dolláros nyeremény is várja még gazdáját.

 

A hihetetlenül szerencsés Britanny Bonnett tehát kétszer is rácáfolt a meglehetősen kicsi, 1:119.700.00 esélyre, és egy hónapon belül kétszer is olyan sorsjegyet vásárolt, ami az 50 ezer dolláros, tehát 11 millió forintos fődíjat rejtette. 

Most egy benzinkúton vette a sorsjegyet, és ahogy elkezdte kaparni, egyből tudta, hogy nyert. “Csak jöttek elő sorban a szavak, és visszaszaladtam az üzletbe, és ellenőriztettem a szelvényt, mert tudtam, hogy legalább hét szó van rajta.” mesélte. „Mondtam az eladó hölgynek, hogy ’Azt hiszem sokat nyertem!’. Beszkennelte, visszaadta, és én egyszerűen csak kiszaladtam a boltból, annyira izgatott voltam.” 

Bonnett aztán hétfőn vette fel a nyereményt a lottótársaság székházában, és elmondta, hogy a nyereményt a tervezett esküvőjére fogja költeni, de ad belőle a családjának is.

 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,