Két újabb kaszinót engedélyeznek Svájcban

2022-05-11
Svájc két új kaszinóengedélyt ad ki, miután a Szövetségi Tanácsa jóváhagyta két további engedélyezési régió létrehozását.

 

Jelenleg 21 kaszinónak van engedélye Svájcban, mindegyik az ország más-más régiójában. A Svájci Szövetségi Szerencsejáték Testület (ESBK) azonban jelentést és ajánlásokat nyújtott be a Szövetségi Tanácsnak a rendszer átdolgozására.

 

Ez két új régióval – Lausanne-nal és Winterthurral – bővítette a régiók körét úgy, hogy a már meglévő 21 kaszinó mind megmarad. Mindkét új kaszinó „A” osztályú engedélyt kap, amely nem korlátozza a téteket, így az „A” osztályú licencek száma 10-re nő. A többi 13 üzemeltető „B” osztályú licenccel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a játékosok nem tehetnek meg többet 25 franknál a nyerőgépeken.

 

Az A osztályú licencet olyan kaszinók kapják, amelyek évente várhatóan több mint 30 millió svájci frank bevételt hoznak. Májusban kezdődik a pályázati eljárás az új engedélyek igénylésére, a nyerteseket ősszel választják ki.

 

A földi működés mellett a svájci kaszinóengedélyesek online szerencsejátékokat is kínálhatnak az online szolgáltatókkal kötött partnerségen keresztül.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,