Két telitalálatosa lett egyszerre a lottón, 9 milliárdot nyert

2019-05-01
Egy ausztrál férfi 46,6 millió ausztrál dollárt nyert a lottón, miután két szelvényt is vett ugyanazokkal a számokkal.

 

A melbourne-i férfi – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – ugyanazokkal a számokkal játszik az Oz Lottón már 30 éve.

 

Március közepén, egy keddi napon fedezte fel, hogy dupla nyereménynek örülhet, mikor munka után megnézte a nyerőszámokat. „Képzelődöm? Nem hiszem el!” – volt az első reakciója a lottótársaság által kiadott közlemény szerint.

 

Egy másik játékossal osztozott a 70 millió ausztrál dolláros jackpoton, aki még nem jelentkezett a lottótársaságnál.

 

Nem minden ausztrál lottójátékos volt olyan szerencsés, mint ő. Egy, a bírósági iratokban Mr G-ként hivatkozott férfi azt állítja, hogy 2017 októberében fogadott az amerikai Mega Millions lottó nyerőszámaira. Helyesen tippelte meg az összes nyerőszámot, így úgy gondolta övé az 50 millió dolláros jackpot. Kiderült azonban, hogy az időzónák konvertálásával volt valami probléma a weboldalon, így  a férfi valójában már azután vette meg a szelvényt, hogy a számokat kisorsolták.

 

Az ausztrál bíróság úgy döntött, hogy Mr G nem jogosult a potenciális dollármilliókra, mivel elfogadta a weboldal felhasználói feltételeit, mely szerint a sorsolást követően leadott tétek nem kerülnek elfogadásra  „a weboldalon helytelenül megjelenő határidőtől függetlenül".

A szelvény így a következő napi sorsoláson vett részt – és nem nyert.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán