Két szurkolót örökre kitiltottak az FTC mérkőzéseiről

2013-10-04
Az FTC két olyan szurkolót örökre kitiltott labdarúgócsapata mérkőzéseiről, akik az Újpest elleni rangadón önkényuralmi jelképet ábrázoló molinót feszítettek ki.

 

Kubatov Gábor, a zöld-fehér egyesület elnöke a pénteki sajtótájékoztatón videófelvétellel mutatta be, ahogy a két renitens drukker a szeptember 26-i összecsapáson egy horogkeresztes zászlót feszít ki nagyjából tíz másodperc, valamint egy fénykép erejéig. Az elnök hozzátette: nyilvánvaló provokáció történt.

"Nyilvánvaló az ártó szándék, minden ilyen elkövetővel szemben a legnagyobb hatékonysággal fogunk eljárni, a klub mindenben együttműködik a hatóságokkal, hogy ezek az emberek jogilag is elnyerjék méltó büntetésüket." - nyilatkozta Kubatov Gábor.

Az FTC elnöksége múlt héten jelentette be, hogy fél évre kitiltott a labdarúgócsapat hazai, illetve idegenbeli mérkőzéseiről hat szurkolót azok közül, akik az augusztus 17-én lejátszott, MTK elleni bajnokin az "In memoriam Csatáry László" molinóval a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékeztek.

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,