Két spanyol város verseng EuroVegas-ért

2012-03-22
Sheldon Adelson amerikai milliárdos egy hatalmas, új kaszinó projektet tervez Spanyolországban, és ez egymásnak ugrasztotta Madrid-ot és Barcelona-t.

 

A két város egymás ellen licitál, hogy megnyerje magának a világ 14. leggazdagabb emberét, és ezzel az Eurovegas 16 milliárd eurós hotel és kaszinó komplexum beruházási tervét.

 

A spanyol kormány fogja meghozni a végső döntést, hogy a projekt végül Madrid vagy Barcelona közelében valósul-e meg. A fejlesztés Adelson szerint akár 260.000 állást is teremthet a környéken. A spanyol vezetők ennél egy kicsit visszafogottabban számolnak, ők 200.000 új állásról beszélnek, de még ez is egy olyan nagyságrend, amely üdvözlendő lenne az ország küszködő gazdasága és a magas munkanélküliség szempontjából. 

 

A projekt miatt a két város közti versengés már kezd az ’El Classico’ futballmérkőzésre hasonlítani. 

Barcelona jól ismert tengerpartjáról és kikötőiről, mely lehetővé tenné a kirándulóhajók rendszeres kikötését; Madrid azonban nagyobb és jobban megközelíthető repülővel - mindkét városnak vannak tehát olyan ütőkártyái, mellyel maga felé fordíthatja a milliárdost. 

Adelsonnak egyébként már vannak kaszinói Las Vegas-ban, Makaón (Las Vegas Sands), valamint Szingapúrban (Marina Bay Sands), azonban ez lenne az első európai létesítmény.

Címkék: kaszinó,