Két perc alatt kétszer nyert sorsjegyen – összesen több mint 3 milliárd forintot!

2015-12-04
Egy kaliforniai férfi, miután 1000 dollárt nyert egy kaparós sorsjegyen, vett még hármat, melyek közül az egyik 10 millió dollárt ért!

 

November 23-án Rodney Meadows épp az ügyeit intézte, mikor megállt egy Fast Mart üzletnél, hogy vegyen pár 30 dolláros kaparós sorsjegyet. Az első sorsjeggyel nyert is mindjárt 1000 dollárt, tehát úgy nagyjából 300 ezer forintot. 

Ha már lúd, legyen kövér – gondolta, így vett még három másik sorsjegyet is, melyeket lekaparva kiderült, hogy az egyik 10 millió dollárt, azaz körülbelül három milliárd forintot ér!

„Először el sem hittem.” – mesélte Meadows a helyi tévétársaság riporterének. „Meg kellett kérnem az eladót, hogy nézze meg ő is. Aztán azt javasolta, hogy ellenőriztessem le még egyszer a géppel.”

 

 

„Rendkívül ritka, hogy valaki egymás után két, ezer dollár feletti nyereményt érjen el.” – közölte a kaliforniai lottótársaság szóvivője, Alex Traverso. Elmondása szerint utoljára 2002-ben nyertek hasonló módon Kaliforniában lottójátékon, mikor Angelo és Maria Gallina egy nap alatt két jackpotot is megnyertek. A házaspár először 126 ezer dollárt nyert egy Fantasy Five elnevezésű játékon, majd egy órával később 17 millió dollárt az állami lottójátékon, a SuperLotto Plus-on.

 

Traverso szerint, annak az esélye, hogy valaki megnyerje ennek a sorsjegynek a 10 milliós fődíját, 1 a 3 millióhoz. Elmondása szerint gyakori, hogy az emberek a nyereményükből újabb sorsjegyeket vesznek, azonban a második vásárlások általában akkor szoktak előfordulni, ha valaki kisebb összeget nyert. 

 

Meadows elmesélte az újságíróknak, hogy legfőképpen kaparós sorsjegyeken szokott játszani, általában heti négy-öt darabot vesz, és korábban már nyert két sorsjeggyel ezer dollárt. Azt még nem tudja, hogy mire fogja költeni a mostani hatalmas nyereményt.

 

A Fast Mart üzlet, ahol Meadows a két nyertes sorsjegyet vette, egyébként már híresen szerencsés hely a környékbeliek szerint, nem véletlen, hogy a bolt kétszer is elnyerte a Szerencsés Értékesítő kitüntetést az állami lottótársaságtól (2014-ben és 2015-ben). Jesse Singh, az üzlet vezetője a Guardiannak elmondta, hogy idén novemberben nyertek nála 25 ezer dollárt, tavaly pedig négyszer is adott el 15 és 30 ezer dollárt érő szelvényeket. „Minden nap nyer valaki legalább 400 vagy 500 dollárt.” – mondja büszkén. Ez a 10 millió dolláros nyeremény volt az eddigi legnagyobb a bolt történetében, melyért most 50 ezer dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól, amit Singh elmondása szerint az üzlet felújítására fogja fordítani.