Két perc alatt döntött Elefántcsontpart

2014-06-15
Elefántcsontpart válogatottja szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Japán csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának nyitófordulójában.

 

Az afrikaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, mégis az első negyedóra végén a japánok szereztek vezetést az első valamire való helyzetükből Honda Keiszuke révén.

 

Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette akcióit, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező japánok kapujába.

 

A narancsmezes gárda nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje, aztán ahogy beállt csereként Didier Drogba, azonnal megélénkült az Elefántok játéka és két perc alatt megfordították a mérkőzést. Előbb Bony, majd Gervinho talált a kapuba, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

 

Ezt követően visszaesett a színvonal és az iram is, az ázsiai gárda nem tudott újítani, így riválisa biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

 

Az afrikai gárda csütörtökön az első fordulóban szintén diadalmaskodott Kolumbiával, míg Japán a hozzá hasonlóan vesztes Görögországgal találkozik a második körben.

 

C csoport, 1. forduló:

Elefántcsontpart - Japán 2:1 (0:1)

Recife, Pernambuco Aréna, 46 000 néző, v.: Enrique Osses (chilei)

gólszerzők: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)

sárga lap: Bamba (54.), Zokora (58.), illetve Josida (23.), Morisige (64.)

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,