Lottólázban ég az ország - az Ötösön és a Hatoson is megdőlt az idei forgalmi csúcs!

2013-08-02
Nemcsak a napi melegrekord, de az Ötös-, mind a Hatoslottó idei forgalmi csúcsa is megdőlt a mögöttünk hagyott hétvégén. Ezzel együtt 2013-ban először fordult elő, hogy a két legnépszerűbb számsorsjátékon feladott számkombinációk száma átlépte a 7 milliót.

 

Az Ötöslottón legutóbb már 4 millió 533 ezer 531, míg a Hatoson 2 millió 478 ezer 344 számsorral kísértették meg a játékosok Fortunát. Mindez azt jelenti, hogy a múlt héten csak ebből a két játékból több mint 1,5 milliárd forint bevételt könyvelhetett el a Szerencsejáték Zrt.

Mint a lenti grafikonon is látszik, az 5 a 90-ből lottón már harmadik hete haladja meg a 4 és fél milliót a beküldött számkombinációk száma, igaz, az emelkedés üteme megtorpant, mindössze alig több mint 3.000-rel növekedett az előző hetihez képest. A „húzó ágazat” így inkább a Hatoslottó volt, ott 61.644 plusz megjátszott számsornyi az emelkedés. Ez talán azzal magyarázható, hogy a hatszámos játékon önmagához képest nagyobb a jackpot, hiszen az 1 milliárd 240 millióval a harmadik legnagyobb összeget lehet most kivinni. Eközben az Ötöslottó főnyereménye még nem haladta meg a 2 milliárdot, jelentősebb szelvényszám növekedés majd inkább ezután várható.

 

Ötöslottó forgalmának és jackpotjának alakulása

 

Az Ötösön egyébként eddig több mint féltucatszor fordult már elő, hogy a nyertes 2 milliárd feletti összeget zsebelt be, sőt, voltak ennél magasabb főnyeremények is. Az abszolút rekordot immár közel tíz esztendeje az 5 milliárd 92 milliós ötös tartja, ezt egy sárvári üdülés során feladott szelvénnyel kaparintották meg, még 2003 novemberében. A családi számok sora akkor így festett: 4, 15, 46, 49 és 59. 

A második legnagyobb pénz 2010 nyarán, egy Zala megyei kistelepülésre került, az összeg 3 milliárd 177 millió forint. A nyerő ötösfogatot a 14, 17, 21, 28, 50 számkombináció alkotta, tehát a két kvintettben egyetlen közös számot sem találunk. 

A harmadik legvaskosabb forintköteget 2002 decemberében markolták fel: 2 milliárd 971 milliót hozott a 3, 17, 20, 37 és 40 összetételű számsor. A top3 ötöst tekintve tehát a 17-es az egyetlen, amely kétszer is felbukkant a milliárdokat szállító nyerőszámok között.

 

Ezek után nézzük inkább a közelmúltat, vagyis hogy melyek eddig az év számai 2013-ban! Nos, e büszke címet az Ötöslottón a 39-es érdemelte ki, miután az egyetlen a mezőnyben, amelyet január eleje óta ötször sorsolták ki.  A négyszer előkerülők tizenegyen vannak, köztük a tökéletes számnak tartott 12-es és a babonák gyakori szereplője, a 13-as. 

A Hatoslottón a 2013 száma versengésben mostanáig a 15-ös vezet, de szorosan ott van a nyomában a 17-es. Előbbi tízszer, üldözője nyolcszor került elő a sorsológömbből.

 

A fentiekkel talán sikerült néhány hasznos tippet adnunk az e heti számválasztáshoz. Akinek pedig e témával kapcsolatban van egy története, amelyet úgy gondol, hogy mások számára is érdekes lehet, ne habozzon, írja meg nekünk.

 
Címkék: lottó, ötöslottó,