Készül a pénznyerő automaták „fekete doboza”?

2012-05-22
A NetLock Kft valóban kész arra, hogy a szerver alapú pénznyerő automaták tranzakciós szerverét üzemeltesse?

 

Az új szerencsejáték törvény  értelmében a pénznyerő automatákat egy központi szerveren keresztül kell összekapcsolni, amelynek legalább egy játék- és egy tranzakciós szerverből kell állnia. 

 

Az OrientPress Hírügynökség híradása szerint a NetLock Kft már befejezte a szükséges fejlesztéseket saját CryptoServer rendszerén, és elindította az auditálási folyamatot, hogy az maradéktalanul eleget tehessen a jogszabályok által előírtaknak, és így a központi szerverek jövőbeni szolgáltatóinak tranzakciós szervereként üzemelhessen.

 

A fortunaweb.hu szerkesztőségének a hírrel kapcsolatban felmerült pár kérdése:

  • A szerverekkel kapcsolatos technikai és egyéb elvárásokat az a végrehajtási rendelet (vhr) fogja tartalmazni, mely még a mai napig nem jelent meg. Hogyan készíthetett a NetLock Kft egy olyan rendszert, mely megfelel ezeknek az ismeretlen előírásoknak?

  • A  szerencsejáték törvény legutóbbi módosító javaslata többek között az auditálást végző cég(ek) körét határozza meg. A módosító javaslat még nem került elfogadásra, tehát nem világos, hogy mely cég lesz felhatalmazva arra, hogy a szerverek auditálását elvégezze. Hogyan indíthatta el az auditálási folyamatot a NetLock Kft úgy, hogy sem a végrehajtási rendelet, sem az auditálást végző cégek listája nem ismert?

 

Címkék: nyerőgép,