Kérdések a kormányhoz a magyar szerencsejáték iparról

2013-03-18
Tiszta képet a szerencsejáték iparról! - Írásbeli kérdést intézett Mile Lajos LMP-s képviselő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. Arra kíváncsi, a kormányzat feltárta-e azokat a nemzetbiztonsági veszélyeket, gazdasági hatásokat és összefonódásokat, amelyekre tavaly október elején hivatkozva módosította a szerencsejáték törvényt.

 

Mile Lajos LMP-s képviselő írásbeli kérdésében azt tudakolta Varga Mihály minisztertől, a szerencsejáték-ipar korábban emlegetett folyamatos befolyásolási kísérletei kapcsán – ami miatt a Lázár János vezette kormánypárti frakció szinte "statáriális" eljárás keretében módosította a törvényt – indultak-e vizsgálatok a Nemzetgazdasági Minisztériumnál vagy más kormányzati szervnél. Emellett választ vár arra, korábban mekkora jövedelemtől esett el az állam, és most mekkora jövedelme származik az ágazatból. Erről a Szerencsejáték Felügyelet munkája alapján tudnia kell, amit meg kell osztani a közvéleménnyel is.

 

A szerencsejátékiparban korábban rengeteg fekete jövedelem keletkezett. A kormányzatnak fel kellett volna tárnia, ezek milyen nagyságrendűek, és hogyan érhetők utol. Fel kellett volna tárnia, az évtizedes befolyásolási kísérletek csatornáit, és intézkedéseket tenni, hogy ne folytatódhassanak – még a legmagasabb szinteken sem.

 

Az LMP arra kíváncsi, a kormánynak van-e valós képe a szerencsejátékiparról, megtette-e a szükséges intézkedéseket, vagy szokás szerint most is csak vakrepülést végez.

 

Mile Lajos

az LMP képviselői csoportjának tagja

 

Forrás: Országos Sajtószolgálat

 
Címkék: nyerőgép,