Kentucky Derby 2012

I’ll Have Another nyerte Amerika legünnepeltebb lóversenyét, az idén 138. alkalommal megrendezett Kentucky Derby-t.


A Derby történetében még sosem látogatott ki ennyi ember a Churchill Downs-i pályára, több, mint 165 ezer fős közönség gyűlt össze a szombati futamra.

I’ll Have Another meggyőző fölénnyel hagyta maga mögött riválisait, több, mint másfél hosszt vert rá a másodikként beérkező Bodemeister-re, aki egyébként a futam favoritja volt. A Doug O’Neill által Kaliforniában trenírozott Santa Anita Derby nyerő I’ll Have Another 15-1-es odds-szal indult, és nagyot csatázott a célegyenesben Bodemeisterrel, aki végül nem tudta tartani riválisát.

 „Csodálatos ló” – nyilatkozta zsokéja, az eddig kevéssé ismert Gutierrez. „Már az előtt ezt mondogattam mindenkinek, hogy először ültem a hátán.”


A futam többi esélyese meglepő módon szerepelt: Aiden O’Brien neveltje, Daddy Long Legs az utolsó, Union Rags a 7., Hensen a 9. , az eddig veretlen Gemologist a 16. helyen végzett


I’ll Have Another –t egy évesen csupán 11.000 dollárért, majd kétévesen 35.000 dollárért adták el. Jelenleg Paul Reddam a tulajdonosa.  Trénere Doug O’Neill már a két hét múlva megrendezendő futamra, a Harmas Korona következő állomására, a Preakness Stakes-re gondol: „Jövünk, Maryland” – mondta, ahol I’ll Have Another ismét összecsaphat Bodemeister-rel.
Címkék: lóverseny,