Kemény csata vár a Pickre Svájcban

2013-02-05
A Pick Szeged a Schaffhausen otthonában lép pályára csütörtökön a férfi kézilabda BL-ben, ha a Tisza-parti gárda nyerni tud, leszakítja riválisát a nyolcaddöntőért folyó küzdelemben.

 

A két gárda október 6-i összecsapásán a magyar együttes - rengeteg ziccert és büntetőt kihagyva - 30-29-re diadalmaskodott. Ebben a csoportban a spanyol Barcelona, a német Füchse Berlin és a fehérorosz Dinamo Minszk meglépett a többiek elől, a fennmaradó egy helyért a Pick, a horvát Croatia Zagreb és a Schaffhausen küzd.

 

Az utolsó három forduló előtt Skaliczki László vezetőedző együttesének 4, a Zagrebnek 3, a Schaffhausennek 2 pontja van. A Szeged fogadja még a Minszket, és ellátogat Berlinbe. A svájciakra a csütörtöki derbi után otthon vár még a Berlinnel vívandó meccs, továbbá egy zágrábi túra. A horvát alakulat fogadja a Minszket, majd Barcelonába látogat, végül vendégül látja a Schaffhausent.

 

A Szegednek a továbbjutási remények életben tartásához okvetlenül fontos a pontszerzés, s még inkább a győzelem. Ráadásul a Zágrábbal való összevetés a horvátoknak kedvez, bár e szempont csak pontegyenlőség esetén számít.

 

"Jó voltam matekból, játszani azonban jobban szeretek, mint számolni. Úgy megyünk a csatába, hogy nyerni akarunk. Ha sikerülne legalább két mérkőzést nyernünk a hátralévő fordulókban, akkor kilencven százalék az esély, hogy bejutunk a legjobb tizenhat közé. Ezen dolgozunk" - mondta az MTI-nek Skaliczki.

 

A másik magyar BL-érdekelt, az eddig százszázalékos - és már biztos nyolcaddöntős - MKB Veszprém szombaton fogadja a sereghajtó román Constantát.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,