Kedvez a nyerőgépeknek az új francia jogszabály

2013-02-25
A most elfogadott új törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy a francia kaszinók meghosszabbítsák a nyerőgéptermek nyitvatartási idejét, még abban az esetben is, ha az egyéb, asztali játékokat kínáló termek abban az időpontban már zárva vannak.

 

A február 22-én életbe lépett új törvény értelmében az asztali játékokat kínáló termeknek legalább hat órán át kell nyitva tartaniuk, ha a létesítményben több, mint 75 nyerőgép üzemel, és négy órán át, ha 75-nél kevesebb gép található a kaszinóban. Az üzemeltetők üdvözölték a lépést, hiszen állításuk szerint az asztaloknak nagy az emberi erőforrás igényük, és ezért költséges őket üzemeltetni. 

 

2012-ben a szektor tiszta játékbevétele további 1,8 százalékkal csökkent, ami arra serkentette az iparág vezetőit, hogy olyan jogszabály-módosítás érdekében lobbizzanak a miniszterelnöknél, mint a most elfogadott nyitvatartási időt szabályozó módosítás, illetve az új játékok könnyebb engedélyezési folyamatát lehetővé tevő javaslat.

 

A módosítási javaslat augusztus óta várt elfogadásra, és most a Francia Kaszinószövetség, a Modern Kaszinók Uniója és a Francia Kaszinók Független Szövetsége egyesített kampányának köszönhetően került aláírásra. Az érdekvédelmi szervezetek jelezték, hogy a szektorban dolgozó 15.500 állás van veszélyben, hiszen az utóbbi öt évben 20 százalékkal esett a forgalom. Az országban üzemelő 23 ezer nyerőgép bevétele 2,5 százalékkal 2.054 millió euróra csökkent, míg az asztali játékoké 5,25 százalékkal emelkedve elérte a 221 millió eurót.

 
Címkék: nyerőgép,