Katasztrófát szenvedett a dicsőséges generáció

2014-06-14
Döbbenetet is tükröző lesújtó vélemények sora követte a spanyol sportsajtóban a világbajnoki címvédő nemzeti válogatott bemutatkozását a brazíliai labdarúgó vb-n, ahol Vicente del Bosque együttese 5-1-es vereséget szenvedett péntek este a hollandoktól.

 

"Teljes katasztrófa" - harsogta címoldalán a szombati As, a Marca pedig már a szomorú kilátásokat is érzékeltette vezető írásával, amely szerint "Ez el van rendezve". Más újságok - még a mérsékeltebben kritikusak is - leszögezték, hogy a spanyol válogatott rendkívül megnehezítette helyzetét nemhogy a címvédést, de még a csoportból továbbjutást illetően is.

 

A babonásokat is megszólító írásának a Mundo Deportivo a "Péntek 13" címet adta, a Sport pedig "Röhejes" című vezető cikkében azt emelte ki, hogy a spanyol csapat nevetség tárgya lett.

 

Az As részletes értékelésében úgy vélekedett, hogy a "dicsőséges generáció a kimerültség jeleit mutatta", és hogy a hollandok két-két alkalommal is eredményes csatárai, Van Persie és Robben "szétzúzták a spanyol védelmet". A lap szerint "Spanyolország lemondott Brazíliában", vagyis letaszíttatott a vb-trónról, és a kudarcot három játékos, a kapus Casillas meg a két középső védő, Piqué és Ramos nyakába varrta.

 

A legolvasottabb sportnapilap, a Marca is őket pécézte ki, bár konklúziója szerint a csapat egésze vallott szégyent, és "történelmi katasztrófának" minősítette az 5-1-et.

 

"Arcpirító. Hollandia legigázta a bajnokot 45 perc alatt" - írta, hozzáfűzve, hogy "Spanyolország egyetlen meccsen több gólt kapott, mint a 2010-es vb-n és a 2012-es Európa-bajnokságon együttvéve".

 

A Mundo Deportivo "Vendeta Oranjéról" cikkezett, arra emlékeztetve, hogy a hollandok most álltak alapos bosszút a négy évvel ezelőtti világbajnoki döntőért, ahol kikaptak a spanyoloktól.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,