Kaszinót nyitna új stadionjában a Real Madrid

2013-06-19
A Real Madrid jelenleg annak a lehetőségét keresi, hogy hogyan szerezhetnének kaszinó engedélyt a Santiago Bernabeu stadionba.

 

A Real Madrid bevétel tekintetében immár nyolc éve a toplista élén áll, a klub tavaly 514 millió eurót termelt. A Forbes magazin legújabb elemzésében 3,3 milliárd dollárral már a világ legértékesebb futballklubjának nevezte a spanyolok sztárcsapatát, megdöntve ezzel a Manchester United 8 éve tartó egyeduralmát. A Real Madrid egyébként nem csak a futballt, hanem az összes sportágat tekintve is a legértékesebb klub jelenleg a világon. 

 

Ezt a pozíciót nyílván nem szívesen veszítené el, ezért - a nagy angol és német klubokhoz hasonlóan - azt tervezi, hogy különböző szórakoztató létesítményeket is integrál 2015-re elkészülő új, ultramodern stadionjába. A jelenleg 80 ezer férőhelyes Santiago Bernabéu Stadion befogadóképessége az átépítés után 93 ezerre növekszik majd, így a mexikóvárosi Azték (105 ezer fő) és a barcelonai Camp Nou (98 ezer fő) után ez lesz a világ harmadik legnagyobb stadionja (nagyobb lesz, mint a londoni Wembley). 

 

Az eddigi tervekben is szerepelt, hogy a stadion körül bevásárlóközpontot, luxusszállodát valamint éttermeket építenek, az új elképzelések szerint pedig kaszinót és sportfogadási irodát is nyitnának.  Egy kaszinóengedély az előzetes számítások szerint 120 millió euróval dobná meg a klub éves profitját.

 

Címkék: kaszinó, labdarúgás,