Kaszinókomplexum épül Vlagyivosztokban

2013-07-16
A Melco International elnöke megerősítette, hogy cége szerződést kötött a Vlagyivosztok külterületén kialakítandó új szórakoztató zóna első kaszinókomplexumára.

 

Az észak-koreai és kínai határtól északra fekvő Primorye régióban építendő kaszinóról szóló első híreket a Melco kommunikációs stábja még „piaci spekulációnak” nevezte, azonban a cég elnöke, Lawrence Ho végül megerősítette az értesülést. 

A megállapodás értelmében Ho Summit Ascent Holding Ltd nevű cégének 46 százalékos, a Melco Internationalnek pedig további 5 százalékos részesedése lesz a kaszinóprojektben. A fennmaradó 49 százalék Oleg Drozdov-é és Aleksey Simanchuk-é, két olyan orosz befektetőé, akiknek a Wall Street Journal szerint semmilyen kaszinókkal kapcsolatos tapasztalata nincsen. Ho-t azonnali hatállyal kinevezték a Summit Ascent Holding nem ügyvezető elnökévé.

 

A projekt első fázisa várhatóan 130 millió dollárba fog kerülni. Ebben a szakaszban egy 120 szobás kaszinó hotel épül majd fel, melyben 65 asztal (25 VIP) és 800 nyerőgép fog üzemelni a 2014 szeptemberi megnyitáskor. 

Az 500 millió dolláros második ütemben további 500 szoba; egy 170 asztal és 500 nyerőgép üzemeltetését ellátó kaszinó, valamint szórakoztató és konferencia központ fog felépülni.

 

Annak ellenére, hogy a Primorye régió meglehetősen közel fekszik Kínához, és az adóhatóság az ázsiai-csendes-óceáni térség legnagyvonalúbb adóját határozta meg (körülbelül 3-7 százalék a makaói 39 százalékhoz képest), a befektetők érdeklődése meglehetősen lanyha. A kambodzsai NagaCorp és a Global Gaming Asset Management (GGAM) állítólag mutat némi érdeklődést, de más szolgáltatók aggodalmuknak adtak hangot a hírhedt orosz kormányzati svindlik miatt. A Transparency International legutóbbi globális korrupciós barométere Oroszországot a 176 országot tartalmazó lista 133. helyére pozícionálta…

 


Nagyobb térképre váltás

 

Címkék: kaszinó,