Kaszinócsalás a világ legnagyobb tengerjáró hajóján

2022-09-12
A spanyol hatóságok három utast tartóztatott le a barcelonai kikötőben

 

Amikor a világ legnagyobb tengerjáró hajója, a Royal Caribbean's Wonder of the Seas a közelmúltban megérkezett Barcelonába, a spanyol hatóságok letartóztatták annak három utasát – két brit és egy francia állampolgárt -, mert állítólag csaltak a hajó kaszinójának pókerasztalánál. A személyzet hamar lefülelte a csalókat és felvették a kapcsolatot a spanyol rendőrséggel, akik így már a kikötőben vártak a pórul járt szerencsevadászokra.

 

Aki egyszer csalt…

A három csaló közül kettő egymás mellett ült az asztalnál, a harmadik pedig velük szemben. Ennek a harmadik személynek volt a feladata, hogy elterelje az osztó figyelmét, és így a másik kettő ki tudja cserélni a kártyáit.

A barcelonai polgárőrség adóügyi és határvédelmi osztályának ügynökei a kikötőben letartóztatták a fedélzeten tartózkodó három feltételezett elkövetőt és lefoglalták a náluk lévő 37 ezer euró készpénzt. 

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a csalók nevét, de közleményük szerint legalább egyikük visszaesőnek számít. Különböző rendőrségi adatbázisok áttekintése után a hatóság megállapította, hogy az illetőnek 2014-ből származó rendőrségi feljegyzése van az Egyesült Államokban hasonló cselekmények elkövetéséről.

 

Kezeket az asztalra

A figyelemelterelés gyakori módszer, amellyel a szélhámosok megpróbálják megzavarni a kaszinók osztóit. Néhány hónappal ezelőtt egy Mississippiből származó házaspár hasonló átveréssel több mint 10.000 dollárt csalt ki a pennsylvaniai Rivers kaszinóból.

A páros két napon keresztül ügyködött a kaszinó rulettasztalánál. Az egyik már az asztalnál volt, amikor a másik odalépett, és elvonta az osztó figyelmét. Amikor a golyó megállt, és miután kapott egy jelzést a partnerétől, a másik gyorsan megtett egy fogadást. Az osztó elfogadta, nem tudván, hogy a golyó már beesett az egyik rubrikába. Az átverés nem volt 100%-ban sikeres, de elég gyakran működött ahhoz, hogy a pár könnyű pénzt zsebelhessen be. Ők ketten néhányszor becsapták az osztót, de a kaszinót nem. A több ezer térfigyelő kamera és a több évtizedes tapasztalat megnehezíti az ehhez hasonló csalásokat. A házaspár megtévesztés, összeesküvés és játék közbeni csalás elkövetésének vádjával várják a tárgyalást.

 

Úszó metropolisz

A Royal Caribbean’s Wonder of the Seas a világ legnagyobb tengerjáró hajója. Tömege 236.857 tonna, 18 fedélzeti szinttel rendelkezik, és több mint 6000 embert tud elszállásolni 2867 kabinban. A vízi óriás hossza 362 méter, legnagyobb szélessége pedig 47 méter. Az óceánjáró 19 medencével, 20 étteremmel, 11 bárral, jégpályával, színházakkal, konferencia termekkel, kültéri mozival, négy uszodával, vízi csúszdával, szörf medencével, kosárlabda pályával, körhintával, és egy hatalmas kaszinóval is rendelkezik. Ezeken kívül van még rajta egy „Central Park”-nak nevezett zöldfelület is, mely nem kevesebb, mint 20.000 növénynek biztosít otthont.

 
 
Címkék: csalás, kaszinó,