Karl Erik Böhn márciusban már edzést akar tartani

2013-12-10
Karl Erik Böhn januárban Magyarországra készül, és azt tervezi, hogy márciusban már edzést tart a női kézilabda-válogatottnak.

 

A tavalyi Európa-bajnokságon a magyar csapattal bronzérmes, majd leukémiával kezelt és csontvelő átültetésen átesett norvég szakember a Duna TV hétfő esti Sportaréna című műsorának adott telefonos interjúban beszélt erről, hozzátéve: jelenleg otthonában, édesanyja társaságában gyógyul, és a kórházba már csak kontrollra kell visszamennie, hétfőtől pedig a norvég televízió felkérésére szakkommentátorként elemzi a szerbiai világbajnokság eseményeit.

 

„Türelmes vagyok, nem sürgetem a felépülést. Januárban már tervezem, hogy Magyarországra utazok”- jelentette ki, s azzal folytatta, hogy akkor néhány mérkőzésre is szeretne kilátogatni, valamint köszönetet mondani azoknak, akik támogatták őt. Bevallotta: volt olyan pillanat, amikor a biztatások nélkül már kis híján feladta a küzdelmet a betegséggel szemben.

 

Karl Erik Böhn, a bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, háttérben Tomori Zsuzsanna a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság eredményhirdetésén Belgrádban 2012. december 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A norvég szakember hozzáfűzte: tetszik neki, hogy Hajdu János - aki az év végéig megbízott kapitányként helyettesíti őt - ugyanabban a stílusban játszatja a magyar válogatottat, mint korábban ő tette.

 

„Az elején kicsit kényelmesen és hibákkal játszottak a lányok, de mentek tovább, és ennek meglett az eredménye” - állapította meg az eddigi mérkőzéseket értékelve, majd dicsérte a csapat összhangját, amely szerinte sok mindenre elég lehet.

 

A vb-esélyekről azt mondta, hogy a norvég válogatott a legerősebb a mezőnyben, de a dánok, a spanyolok és a montenegróiak is nagyon jól kezdtek, a magyar csapat pedig szerinte a sötét ló szerepét töltheti be a szerbiai tornán.

 

„Van egy rossz hírem az ellenfeleknek: senki sem mehet biztosra Magyarország ellen” - szögezte le Böhn.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,