Karl Erik Böhn esélytelennek tartja a visszatérését a vb-re

2013-06-21
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya nem lát esélyt arra, hogy ő irányítsa a csapatot a decemberi, szerbiai világbajnokságon.

 

A norvég szakember a Tv2.no honlapnak adott interjújában azt mondta, július 2-án csontvelő-átültetésen esik majd át, s nem tudja, ezután mi vár rá, de valószerűtlennek tartja, hogy leüljön a magyar kispadra a vb-n.

"Ez egy álom, de reálisan semmi esély rá" - mondta az interjúban, amelyet az origo.hu idézett pénteken.

Böhnnél az év elején diagnosztizáltak leukémiát, négy és fél hónapot töltött kórházban, ahol kemoterápiás kezeléseket kapott. A csontvelő-átültetésnél a húga lesz a donor.

 

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a decemberi, szerbiai világbajnokság csoportsorsolásakor jelezte: a nyár közepén döntenek Böhnnel egyeztetve arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését. 

"Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz" - tette hozzá akkor Vetési.

 

A magyaroknak - mivel a kontinenstornán harmadikok voltak - nem kellett selejtezőn szerepelniük az év végi vb-re, amelyen majd Újvidéken a német, a román, a cseh, a tunéziai és az ausztrál csapattal találkoznak a csoportkörben.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kézilabda,